Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

20 Листопад 2022

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ

20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про їх права. З 1990 року у цей день відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини. Це день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополучя дітей в усьому світі.

В Андрушівській територіальній громаді проживає 834 дитини від 0 до 6 років, 2127 – діти шкільного віку. На первинному обліку служби у справах дітей станом на 01.11.2022 року перебувало 84 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (з них 28 діти-сироти та 56 дитини, позбавлені батьківського піклування). В громаді функціонує 1 прийомна сім’я та 2 дитячих будинки сімейного типу. 364 дитини мають статус внутрішньо переміщених осіб.

Діти України – діти війни..

«Війна – це кошмар, це смерть. Через це багато людей помирає. Війна – коли люди сидять в підвалах та сховищах і не можуть вийти. Я хочу, щоб війна скоріше закінчилась, і все було Україна».
Дитячий гомін, дитячий сміх.. На шкільних та спортивних майданчиках, в дворах багатьох міст та сіл України не чути дитячих голосів..

«Що це за звук? Це літак? Наш чи ворожий? Я боюсь. Війна – це страшно, бо росіяни хочуть нас вбити. Вони стріляють, запускають бомби й ракети».

Війна зруйнувала дитячі мрії, забрала батьків, дім – все, без чого не може бути щасливою дитина. Станом на 21 жовтня 2022 року 429 українських дітей загинуло. Їх рученята ніколи не буде тримати ніжна мамина долоня і татова сильна рука, їх ноженята не відчують холодної вранішньої роси – їх «рашист-асвабадитель» звільнив від любові, надії…Від ЖИТТЯ…

«Мамо, а на війні ж не тільки вмирають люди, а й народжуються теж? А що робитиме немовля, якщо на його маму впаде бомба?»

В підвалах лікарень Харкова, Маріуполя та інших міст і сіл України народжувалось народжується «майбутнє»! За нього боролися і борються лікарі, волонтери, захисники і захисниці!
«Війна вбиває людей. Припиніть війну! Україна хоче жити!»

Масштабне російське вторгнення в Україну зруйнувало звичний світ дітей та підлітків, який складався зі знайомих і близьких людей, улюблених іграшок та друзів…З самого дитинства юні українці пишуть історію своєї країни. Вони свідки величної боротьби за самостійність та незалежність. Діти України, діти війни, – це майбутнє великої європейської країни!