Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

20 Червень 2022

20 ЧЕРВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БІЖЕНЦІВ

Поле, засіяне пшеницею. А ген вдалечині старовинний млин, який вже давно не працює, але є свідком багатьох подій, символом життя та миру.

Вони не хотіли залишати свої домівки, своїх близьких, свої звички, свої рідні і такі різні місця України, де вони були вільні та щасливі. ВОНИ – це українці, яких війна з росією вигнала з дому, українці, які стали біженцями!

Люди втікали від вибухів і смерті, рятуючи дітей та своїх близьких. Багато хто з них знайшов прихисток в різних куточках країни та за кордоном. Їх біль став нашим болем.

З лютого 2022 року до громади приїхало 3900 внутрішньо переміщених осіб із Київщини, Херсонщини, Запоріжжя, Донеччини, Луганщини, Миколаївщини. На даний час проживає 2735 особи.

17.06.22 року до Андрушівської міської бібліотеки завітали представники ЮНІСЄФ – це спеціалісти, об`єднані в мультидисциплінарні мобільні бригади. Вони надали психологічну, медичну та правову допомогу людям, які знайшли прихисток під час війни у нашій громаді.

Волонтерські організації та місцеві мешканці допомагають всім, хто потребує підтримки, співчуття та розуміння  біди, яка спіткала наших громадян. Ми визнаємо їхню стійкість у відбудові свого життя. Прийде час, і буде написано літопис людей, які, не дивлячись ні на що, вистояли і вижили. Кожен із них розповість свою важку і правдиву історію БІЖЕНЦЯ!