Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

19 Лютий 2024

19 лютого – День Державного Герба України

19 лютого 1992 року, Верховна Рада України затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба України. Сьогодні 32-а річниця встановлення державного символу. Золотий тризуб на синьому фоні можна знайти на листівках УПА та гербі УНР.

Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення народу до власної державності. Обравши знак Володимира Великого за національний символ, українці чітко означили власне коріння та історичне правонаступництво наших державних утворень. Тризуб – це символ нашої незалежності, гордості та жаги до волі.

На шевронах українських бійців, які захищають сьогодні нашу державу від російської агресії, знову, як і століття тому, зображено тризуб. Наш герб єднає українців та надає нам сил. Це символ держави, що пройшов довгий і водночас трагічний шлях, з яким український народ утверджував віковічну мрію про державність, соборність і незалежність. Не дарма вважається, що у ньому зашифроване слово “Воля”.

Для сучасного покоління українців Тризуб – це символ з великим змістом. Тож будьмо гідними нашої історії і тих завдань, які стоять перед Українською Державою сьогодні! 

Міський голова                                Галина БІЛЕЦЬКА