Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

24 Травень 2023

Актуальні грантові пропозиції

  1. Благодійний фонд «МХП — Громаді» оголошує Всеукраїнський конкурс мікрогрантів «Час діяти, Україно!».

Він спрямований на підтримку різноманітних соціальних ініціатив громад з 14 областей України (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області), де працюють підприємства агрохолдингу МХП (міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій, ритейлу). Цього року Фонд має намір підтримати 100 кращих конкурсних проєктів. На реалізацію кожного з них Фонд виділить до 50 тисяч гривень.

Головна мета конкурсу – сприяти розв’язанню конкретних проблем громад шляхом підтримки локальних громадських ініціатив.

Фонд також ставить за мету розвивати  компетенції громад з проєктного менеджменту, зокрема, підвищити якість написання проєктів та оволодіння інструментами для залучення додаткових ресурсів. Так, у рамках конкурсу кожен бажаючий зможе взяти участь у спеціальній освітній програмі.
БФ «МХП — Громаді» також має намір підтримати проєкти, направлені на активізацію місцевих спільнот, освітні заходи для місцевих жителів, а також проєкти, що сприятимуть посиленню співпраці між неурядовими організаціями та органами місцевого самоврядування.

Учасниками конкурсу можуть бути органи місцевого самоврядування, громадські організації, благодійні фонди, дитячі та молодіжні громадські організації, а також їхні коаліції, мережі та об’єднання, ініціативні групи громадян у партнерстві з органами місцевого самоврядування чи громадськими організаціями.

Пріоритетними напрямками соціальних ініціатив БФ «МХП — Громаді» визначив:

  • Розвиток людського  соціального капіталу —  підтримка людей похилого віку, покращення освіти, підтримка та розвиток молоді, розвиток спорту та культури;
  • Розвиток спроможності  громад — проведення конкурсів мікрогрантів для розвитку громадського суспільства, розвиток інфраструктури, розвиток малого та мікропідприємництва на селі, діджиталізація громад;
  • Громадське здоров’я — надання допомоги медичним закладам, оздоровлення населення, виїзна  медицина (профілактика), формування здорового способу життя у сільського населення, збереження ментального здоров’я;
  • Екологія і енергоефективність — збереження природніх ресурсів, поводження з твердими, побутовими відходами, екологічна грамотність населення.

Детальніше про конкурс: https://timetoact.com.ua/

2. Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» оголошує грантову програму з обсягом підтримки у 1,5 млн доларів США для малих та середніх сімейних і жіночих підприємств. В межах ініціативи планується надання грантів розміром від 10 000 до 35 000 доларів США. 

Реалізація грантової програми відбувається у партнерстві з Міністерством економіки України в рамках урядових ініціатив по підтримці мікро, малого та середнього бізнесу єРобота, спрямованих на створення робочих місць, відкриття нового або розширення існуючого бізнесу.

Грантова підтримка надаватиметься на заходи з релокації, відкриття нового напряму, масштабування бізнесу на території України, виходу на міжнародні ринки, запровадження інноваційних рішень, оптимізацію бізнес-процесів з метою підвищення ефективності. 

Прийом заявок триватиме до 24 липня 2023 року (включно). Враховуючи значний інтерес, прийом та розгляд заявок буде відбуватися поетапно з наступними дедлайнами: 19 травня; 16 червня; 24 липня 2023 року.

Пріоритетними галузями для надання грантової підтримки є виробництво косметичних, текстильних виробів, предметів домашнього вжитку, крафтові виробництва, переробка харчових продуктів, IT, виготовлення меблів та інших продуктів. Проте Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» відкрита до заявок на підтримку інших секторів, які відповідають критеріям відбору.

Детальна інформація щодо подачі заявки, необхідних документів та критеріїв відбору за посиланням: https://chemonics.submittable.com/submit/260666/2023-033

3. Гранти для підтримки експортних альянсів

Початок подання заявок:  11 травня 2023 року

Кінцевий термін подання заявок:  30 вересня 2023 року

Бюджет грантової заявки  від 35 000 доларів США до 150 000 доларів США

Очікувана сукупна сума:  1 500 000 доларів США (залежить від наявності фінансування)

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ), яку впроваджує компанія «Кімонікс Інтернешнл Інк.», оголошує прийом грантових заявок на реалізацію заходів з формування та діяльності експортних альянсів. Експортний альянс – це об’єднання підприємств та приватних підприємців для спільного просування своєї продукції на експортних ринках, яке об’єднує не менше 5 підприємств та/або приватних підприємців, що мають намір підвищити рівень інтернаціоналізації своєї економічної діяльності та збільшити обсяг продажу своїх товарів і послуг за кордон шляхом узгодження цілей та через спільні дії й інструменти, в т. ч. спільне фінансування заходів. Заявки в рамках цього ЗПЗ прийматимуться від зареєстрованих в Україні неурядових організацій (альянси, асоціації, спілки, об’єднання тощо), що представляють підприємства та приватних підприємців певної галузі (сектору) економіки (згадуються як бенефіціари в цьому ЗПЗ). Гранти надаватимуться та впроваджуватимуться відповідно до правил USAID та Уряду США та внутрішніх процедур управління грантами Програми КЕУ.

         Детальна інформація щодо подачі заявки, необхідних документів та критеріїв відбору за посиланням: https://www.prostir.ua/?grants=hranty-dlya-pidtrymky-eksportnyh-alyansiv

Інструкції щодо заповнення грантової заявки: https://drive.google.com/drive/folders/1OxXnLZOnwMU1sluqV3ou90GWIoVaO5vc

У разі додаткових питань, будь-ласка, надсилайте їх на електронну адресу Grants@CEPUkraine.org із зазначенням «ЗПЗ-2023-034» в темі електронного листа.

4. Програма грантової підтримки проєктів подвійного призначення від Українського фонду стартапів (USF)

Програма грантової підтримки проєктів подвійного призначення — це безповоротна фінансова допомога від держави для проєктів, яка одночасно задовольняє три потреби:

  • закриття витрат на розвиток проєкту;
  • надання доступу до найкращих менторів та експертів;
  • підвищення обороноздатності країни та сприяння її швидкій післявоєнній відбудові.

Програма Фонду покликана сприяти створенню та розвитку інноваційної продукції подвійного призначення: технологій, процесів чи інші складових, що відрізняють таку продукцію від присутніх на ринку або відповідають наявному попиту одночасно як від приватних осіб, так і від держави.

Етапи проходження конкурсного відбору для отримання гранту та форма реєстрації за посиланням: https://usf.com.ua/programa-grantovoi-pidtrimki-proiektiv-podvijnogo-priznachennya/