Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

19 Травень 2023

Вишивка – це унікальний код української культури

          Українська вишиванка – диво,
          У ній народу код, його душі.

          Возвеличуй рідне з покон віку

          І історію матимеш завжди.

Вишивка – це унікальний код української культури. В невичерпній скарбниці духовної культури нашого народу буде і надалі розвиватися винятково важлива її частина – вишиванка, адже з нею пов’язана вся багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки, радість і горе, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє, адже вишиванка – це духовний символ незламного українського народу. Це – оберіг наших захисників, які обов’язково здобудуть Перемогу. Вишивана сорочка була, є і буде оберегом для кожного з нас, адже в ній – тепло рук рідної нам людини, в її орнаменті не просто хрестики, а символи, що оберігають, в ній – сила, тепло, життя.

Сьогодні, до Всесвітнього дня вишиванки, відбувся флешмоб «Вишиванка – код та оберіг нескорених…» з презентацією українського традиційного одягу нашої громади, частину якого зібрано в Музеї українського рушника та відтворено зі старовинного.

До присутніх на заході  звернулася міський голова Галина Білецька, побажавши всім терпіння, миру та Перемоги.

Особливе значення День вишиванки має під час повномасштабної війни росії проти України. Одягнена вишиванка в цей день є символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці – вільний народ.