Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

12 Травень 2023

ЗАХІД, ПРИСВЯЧЕНИЙ ДНЮ МАТЕРІ

Щорічно, у другу неділю травня, в Україні відзначають День матері.

          Це свято вдячності за дбайливі руки, добре і чуйне серце жінки, яка дала життя і викохала свою дитину.

          Сьогодні в селах громади пройшли заходи, присвячені Дню матері. Міський голова Галина БІЛЕЦЬКА завітала до родин ГЕРОЇВ, щоб ще раз подякувати матерям загиблих воїнів-захисників Батьківщини за їх материнський подвиг.

          “Вкраїнська МАТИ – душі святиня, усього роду Берегиня” під такою назвою в приміщенні Андрушівської школи мистецтв ім. М.Максименка пройшов благодійний тематичний захід, приурочений Дню матері.

          Жінка… Мати… Берегиня роду… Це гордість та багатство нації! Століттями історію вершили чоловіки, але за кожним воїном стояла МАТИ.

          На благодійному заході були присутні мами та батьки наших захисників, які загинули на російсько-українській війні, захищаючи свою землю, дім, маму з татом, кохану, діток, які виростуть, на жаль, без батька, але з вірою в силу батьківської любові

          Привітала матерів, присутніх на заході, міський голова Галина БІЛЕЦЬКА, яка зазначила: « В цей день дякуємо всім мамам за мудрість і витримку, любов і розуміння, а особливо жінкам, які втратили найдорожче – своїх дітей. Мати Героя… Її подвиг не є меншим за стійкість і мужність сина в бою, її жертовність неоціненна!

          44 сім’ї нашої громади отримали страшну звістку про загибель воїна-героя… А для матері він син: рідненький, любимий, найдорожчий… Жива рана, яка ятрить душу і ніколи не загоїться…

           Неможливо підібрати слова, щоб втішити матір, ми просто схиляємо голови перед Вами та бажаємо Божого благословення!»

           До присутніх звернулася голова Бердичівської районної військової адміністрації Людмила ДИМИДЮК, яка зазначила: «Кожна людина знає, що  матері народжують синів не для лиха та війни, а для щастя, для захисту миру, родини та продовження роду. Дорогі матері! Ваші рани та сердечний біль час не лікує. Ми не маємо можливості повернути загиблих захисників України до життя. Але нам під силу висловити Вам шану та повагу за те, що виховали справжніх Героїв».

          Помічник народного депутата України Богдана Кицака Олександра Ремінна  в своєму виступі відмітила, що весь народ України єдиний в меті – знищити російського ворога, що зазіхає на нашу землю. «Сьогодні ми платимо страшну ціну – своє життя віддають вірні сини і доньки Батьківщини.  Більшість з них – молоді, сильні, відважні, ті, хто лише починав жити.  Ми не маємо морального права стояти осторонь родин Героїв, а повинні спільно  вирішувати проблемні питання і разом іти до Перемоги над рашизмом».

           Благочинний Андрушівського округу Православної церкви України митрофорний протоієрей отець Микола відслужив літію за невинно убієнними Героями України та помолився за здоров’я воїнів, які перебувають на фронті.

          В знак шани та поваги присутні схилили голови в хвилині мовчання та подумки згадали імена вірних синів та доньок своїх матерів. Героїв, які повернулися на щиті, захищаючи майбутнє України.

          В знак поваги за виховання Героя матерям захисників від міського голови були вручені портрети їх синів, обереги.

          Цьогорічний захід, як і всі інші, проходив у великій вдячності Збройним Силам України. Небайдужі люди долучилися до збору коштів в підтримку наших захисників.

          Найдорожче, що ми маємо в житті – це наші діти.

          В нашій громаді проживає більше двохсот багатодітних матерів, які виховують троє і більше маленьких діток, функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу.

          Перед присутніми виступали маленькі та дорослі артисти. З яскравим привітанням до матусь звернулися вихованці дошкільного навчального закладу «Сонечко».

          До заходу доєднався переможець міжнародних та всеукраїнських конкурсів, вихованець дитячого будинку сімейного типу, один з кращих учнів школи мистецтв Богдан Мельник.

          Своє пісенне вітання дарували матусям громади народний артист України Юрій Градовський, заслужений діяч мистецтв України Сергій Мисечко та заслужений працівник культури України Ігор Грач.

           Дякуємо працівникам міського будинку культури, викладачам та вихованцям школи мистецтв ім. М. Максименка, народному камерному хору «Небесна Гармонія», тріо «Forte» за даровані хвилини пісенної творчості та  цілу низку проведених заходів в підтримку Збройних Сил України.