Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

12 Травень 2023

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МЕДИЧНИХ СЕСТЕР

Якщо ви врятуєте одне життя, ви герой, але якщо ви врятуєте сто життів, ви медсестра.

         Починаючи з 1997 року, в Україні за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та Асоціації медичних сестер, 12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри.

         В цей день народилася Флоренс Найтінгейл, одна із засновниць служби сестер милосердя, яка вважала, що справа сестер милосердя — рятувати поранених не лише фізично, а й духовно. Вночі Флоренс обходила поранених зі світильником у руці, за що в публікаціях у «Таймс» її прозвали «Леді з лампою», і Найтінгейл стала відомою на всю Британську імперію. У вересні 1856 року королева Вікторія нагородила Флоренс Найтінгейл діамантовою брошкою з написом: «Благословенне милосердя. Крим».

         «Бути медсестрою – це робити те, що ніхто інший робити не хоче, так, як ніхто інший не може за будь-яких обставин». Це по кілька діб не виходити з відділень і рятувати хворих на коронавірус. Це відповідальність і жертовність, бо тільки добра і небайдужа людина здатна без втоми і страху, без вагань і зайвих слів, з усмішкою, навіть коли на неї немає сил, допомагати і рятувати хворих.

         Під час війни 1853–1856 років у Криму було закладено інститут військових медиків, які як тоді, так і тепер перебувають на передовій боротьби із російським агресором. Робота медичних сестер і медичних братів особливо важлива для нас зараз, під час повномасштабної війни. В тилу і на передовій. В стінах лікарень і військово-польових шпиталях. В медичних халатах і бронежилетах. У підземеллях «Азовсталі» чи під обстрілами у Харкові, Запоріжжі чи Херсоні — вони є всюди, як янголи-охоронці.

         «Вдячний представникам медичної служби ЗСУ, які виборюють Перемогу для України. Здоров’я вам, яке ви так само даєте нашим хлопцям і дівчатам», – Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ.