Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

10 Травень 2023

Контроль за перебуванням дітей у громадських місцях у вечірній час

На виконання розпорядження голови Андрушівської міської ради від 25.04.2023 року № 71-ОД  5 та 6 травня 2023 року на території Андрушівської МТГ були проведені профілактичні рейди з метою попередження правопорушень серед дітей, виявлення фактів порушень правил торгівлі алкогольними і тютюновими виробами та притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Рейдовою групою обстежено міський парк, дитячі майданчики, пл. Т.Г. Шевченка, місця відпочинку молоді в районі спиртового заводу, кафе «Севан». Порушень правопорядку в громадських місцях виявлено не було. Молодь, яка перебувала у вечірній час на вулиці попереджена про встановлені часові обмеження для неповнолітніх відповідно до віку та дії комендантської години, а також про заборону розпиття алкогольних напоїв в громадських місцях.

У всіх відвідувачів кафе «Севан» була здійснена перевірка документів, які підтверджували їх особу та вік. В  результаті перевірки було виявлено неповнолітнього, який перебував у нетверезому стані. Відповідно до встановленого факту службою у справах дітей Андрушівської міської ради з матір’ю неповнолітнього проведена роз’яснювальна робота та попереджено про адміністративну відповідальність.

Нагадуємо, що згідно Закону України «Про охорону дитинства» «… дитина – це особа віком до 18 років (повноліття)». Малолітня дитина – віком від 0 до 14 років. Неповнолітня – з 14 до 18 років.

Потрібно пам’ятати!

Дітям заборонено з 22:00 до 06:00 перебувати без супроводу батьків у громадських місцях!

Власники закладів розваг та громадського харчування з 22:00 до 06:00 години мають право вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

У разі виявлення дитини в розважальному закладі чи в громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, дискотеки, магазини з алкогольною продукцією тощо) у нічний час, буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП)!