Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

26 Січень 2023

Будьте обережні! Електричний струм небезпечний для життя!

Шановні громадяни!

Будьте обережні! Електричний струм небезпечний для життя!

Не дозволяйте дітям гратися з електроприладами. Не користуйтесь пошкодженими електророзетками та електроприладами з пошкодженою ізоляцією. Не використовуйте електроприлади у вологих приміщеннях. Не включайте одночасно декілька потужних електроприладів в одну розетку. Відключайте з розетки побутові електроприлади коли Ви ними не користуєтесь. Застосовуйте тільки справні запобіжники заводського виготовлення.

Значна кількість випадків електричного травматизму серед населення коїться через зіткнення людей з промисловим енергетичним обладнанням у тому числі з підстанціями, обірваними та промисловими проводами повітряних ліній електропередач різних класів напруги тощо.

Категорично забороняється підніматися на опори ліній електропередачі, самостійно приєднувати до електромережі будь-які електричні пристрої, проникати за огородження та відкривати двері трансформаторних підстанцій, виконувати перемикання електричних апаратів та проводити будь-які ремонтні роботи.

Смертельно небезпечно не лише доторкатись, але й підходити на відстань ближче 8 метрів до обірваних електричних проводів.

Забороняється в охоронних зонах електромереж та безпосередньо під проводами повітряних ліній будувати будівлі, складати сіно, дрова та ін., влаштовувати спортивні майданчики, розпалювати вогнища, накидати на струмовідні частини сторонні предмети.

Проведення вантажно-розвантажувальних робіт, вирубування дерев, розташування загонів для худоби, встановлення металевих огороджень, проїзд машин загальною висотою понад 4,5 метра, виконання земляних робіт на глибині понад 0,3 метра у межах охоронних зон електромереж виконується виключно з письмової згоди РЕМ, а також у присутності представника РЕМ.

Отримати роз’яснення від фахівців АТ «Житомиробленерго» та повідомити про пошкодження в електромережах можна телефоном у кол-центр Товариства цілодобово за номерами: (0412)55-92-82, (067) 155-92-82, (095) 655-92-82, (800) 030 92 82

У разі виявлення обірваних проводів повітряних ліній електропередач не наближайтесь до них на відстань ближче 8 метрів, організуйте охорону місця пошкодження, для запобігання наближення до місця обриву людей та тварин, та негайно повідомте:

  • у кол-центр АТ «Житомиробленерго»;
  • у Державну службу з надзвичайних ситуацій (ДСНС) за номером 101.

Ваша небайдужість допоможе зберегти життя!

Адміністрація АТ «Житомиробленерго»