Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

23 Серпень 2022

ДЕНЬ ПАМ`ЯТІ ЖЕРТВ СТАЛІНІЗМУ І НАЦИЗМУ

Весь світ знає слова німецького пастора Мартіна Німеллера: «Спочатку вони прийшли за комуністами, але я промовчав тому, що я не комуніст. Потім вони прийшли за членами профспілок, але я промовчав тому, що я не член профспілки. Потім вони прийшли за євреями, але я промовчав тому, що я не єврей. Потім вони прийшли за католиками, але я промовчав тому, що я – протестант. Потім вони прийшли за мною, але до цього часу вже не залишилось нікого, хто б міг захистити мене».

ХХ століття ввійшло в історію людства, як століття, в якому були здійснені найважчі злочини тоталітарних режимів, нацизму та сталінізму. Вони боролися з усім світом, знищували власні народи, насаджували свою ідеологію. Лозунг нацистів: «Один народ, одна держава, один вождь», комуністів: «За Родину! За Сталина!», «Интрнациональный долг» та інші.

Підписаний 23 серпня 1939 року пакт  Молотова-Рібентропа мав наслідком початок відвертого загарбання земель і територій, що не належали ані Німеччині, ані СРСР. Два тоталітарні режими з`єдналися у єдиному пориві проти людства.

Нацистська Німеччина, яка проіснувала трохи більше 10 років, примушувала здригатися увесь світ; радянська імперія лякала людство більше 70 років.

У вересні 2008 року Європейський парламент своєю Декларацією визначив 23 серпня – день підписання Пакту між Гітлером та Сталіним – Європейським Днем пам’яті жертв сталінізму та нацизму.

ХХI століття, 2022 рік… Нова загроза людству: бойові дії на території однієї з найбільших держав Європи, захоплення чужих земель, вбивство мирних жителів – все це рашизм, так званий «русскій мір». Це нова ідеологія «победобесия», яка виросла зі сталінізму. «Росія –  країна катастроф і країна-катастрофа» погрожує світові ядерною зброєю. У людства не має іншого вибору, аніж постати перед москвою єдиним політичним і економічним фронтом, щоб зберегти мир, використавши всі можливі засоби стримування агресора.

Ідеологія і практика московського режиму мають бути засуджені світовою спільнотою аналогічно тому, як  нацизм та сталінізм.