Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

19 Серпень 2022

ДЕНЬ ПАСІЧНИКА

Коли голову січового стрільця покривала сивина і він відходив від військових справ, то деякі  починали займатися бджільництвом, це вважалось «спасати душу». Таке заняття було в повазі серед козаків тому, що «бджола то Боже створіння, а пасічник – угодний Богу чоловік».

Бджолярів з давних давен шанували на українській землі. Протягом століть виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилось на справжнє мистецтво.

19 серпня – День пасічника в Україні. На території нашої громади знаходиться багато пасік, з яких офіційно зареєстровано 17, де утримується 10 і більше бджолосімей. Професіонали-пасічники Андрушівщини: Вальчук Віктор Маркович (с. Лісівка), Галяс Микола Людвигович  (м.Андрушівка), Янчевський Сергій Олександрович (м.Андрушівка), Пастовенський Петро Якович (с. Гальчин), Коренівський Анатолій Казимірович (с. Гордківка), Марчук Михайло Андрійович (м. Андрушівка), Аврамич Олена Василівна (с. Бровки Перші), Шевчук Юрій Петрович (с. Волосів), Недашковський Микола Володимирович (с. Яроповичі), Турський Володимир Сергійович (с.Зарубинці), Могильницький Віталій Володимирович (с.Міньківці) та інші.

Вітаю Вас, шановні бджолярі, з професійним святом! Ваша праця – це не «солодке життя», а щоденна  робота, яка вимагає знань, майстерності та любові до всього живого на землі.  

Мед на столі – радість в господі. З ним українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги.

Велика подяка Вам за наполегливість, вірність народним традиціям, любов до рідної країни. Бажаю міцного здоров`я, творчої наснаги та ПЕРЕМОГИ над ворогом нам усім, згуртованості, бо «одна бджола мало меду наносить»!

З повагою міський голова                                    Галина Білецька