Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

04 Липень 2022

Перевірено умови проживання неповнолітніх дітей, в сім’ях на території с. Антопіль

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 №585  «Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих  обставинах» та з метою профілактики злочинності, 30 червня 2022 року службою у справах дітей Андрушівської міської ради, Центром надання соціальних послуг, Бердичівським районним сектором №1 філії Державної установи «Центр пробації» проведений спільний профілактичний рейд в с. Антопіль. Систематичні рейди та увага до проблем родин, постійний контроль за сім’ями, які опинились в складних життєвих ситуаціях, перевірка їхніх побутових умов, психологічного та фізичного стану дітей, а також виконання батьками своїх обов’язків – один із напрямків роботи Служби у справах дітей та Центру надання соціальних послуг. При обстеженні умов проживання виявлено факти ухиляння від виконання батьківських обов’язків. В черговий раз суб’єктами соціальної роботи проведено профілактичні бесіди щодо недопущення порушення прав та інтересів дітей.  Перевірено умови проживання неповнолітніх дітей, в сім’ях, які проживають на території с. Антопіль. Батькам роз’яснено їх права та обов’язки щодо виховання дітей, забезпечення належних умов для проживання, навчання, фізичного та морального розвитку, попереджено про адміністративну, кримінальну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, жорстокого поводження з неповнолітніми, недопущення найгірших форм праці, шкідливого впливу алкоголізму, наркоманії, тютюнопаління на дитячий організм тощо. Робота проводилась із трьома сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах. Крім того спільно із представниками Центру пробації  проведено профілактичну роботу з неповнолітньою дитиною, яка скоїла правопорушення
Такі заходи будуть проводитись і надалі, оскільки мають на меті забезпечення прав дітей, запобігання дитячій безпритульності.