Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

30 Травень 2022

Служба 101 інформує

За 5 місяців 2022р. (станом на 30.05.2022р.) на території Андрушівської міської ради сталося 32 пожежі, у вогні загинула 1 людина (с.Зарубинці). Прямий збиток завданий вогнем становить 822300 грн., побічний 2725246 грн. Внаслідок пожеж 2 будівлі знищені,  15 пошкоджені. Зафіксовано 12 пожеж на відкритій місцевості – це загорання сухої трави, очеретів, стихійних смітників. Внаслідок загорання вогнем пошкоджений 1 легковий автомобіль. На об’єктах сталося 3 пожежі, з них 2 на пустуючих (які не експлуатуються). Також зафіксовано ряд загорянь електрощитових в домогосподарствах.

За вказаний період, пожежі мали місце в наступних населених пунктах:  м.Андрушівка – 11 пожеж, с.Нехворощ – 7 пожеж (з них Хутір – 3 пожежі), с.Миньківці  – 3 пожежі, с.Городківка, с.Яроповичі, с.Лісівка по 2 пожежі,  с.Зарубинці, с.М.П’ятигірка, с.Гальчин, с.Городище, с.Павелки по 1 пожежі.

Як свідчить статистика, 53,2 %  пожеж (від загальної кількості),  виникли в будівлях та спорудах житлового сектору, 37.5 % пожеж, виникало на відкритій території ( горіння сухої трави, очеретів, смітників).

Основними причинами пожеж є: необережне поводження з вогнем, в тому числі внаслідок спалювання сміття та сухої трави – 15 пожеж (46,9 %), несправності в електропостачанні та коротке замкнення електромережі 7 випадків (21,9%), порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення та недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей, димоходів – 7 пожеж (21.9%), дитячі пустощі з вогнем – 1 пожежа (3,1%), підпал власного майна внаслідок психічного розладу – 1 випадок (3,1%), загорання внаслідок вибуху реактивного снаряду чи ракети – 1 випадок (3,1%).

Станом на 30.05.2022 року на території Андрушівської міської ради у вогні одна людина загинула.

02.01.2022 року під час гасіння житлового будинку в с.Зарубинці, було виявлено рештки тіла господаря 1982 року народження. Причина пожежі порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Ці невтішні дані говорять про ставлення людей до пожежної безпеки.

Інформуючи про ці факти пожеж, рятувальники закликають населення частіше звертати увагу на забезпечення пожежної безпеки власних домоволодінь та приватного автотранспорту.

  • Не розпалюйте багаття на відстані менше ніж 15 метрів від будівель та споруд у вітряну погоду, а також у межах встановлених протипожежних розривів.
  • Не прокладайте електропроводку по горючій основі.
  • Не вмикайте одночасно в одну розетку кілька побутових приладів.
  • Не користуйтеся саморобними чи пошкодженими подовжувачами, розетками, вимикачами та іншім електрообладнанням.
  • Не залишайте дітей без нагляду. Не дозволяйте їм гратися з вогнем поблизу будівель, споруд, лісів.
  • Не використовуйте електронагрівальні прилади без теплоізоляційних підставок.
  • Зберігайте газові балони у спеціальних ящиках, щоб унеможливити потрапляння на них опадів та сонячного світла.
  • Під час проведення робіт з відкритим вогнем забезпечте місце первинними засобами пожежогасіння.
  • Не куріть у ліжку та не кидайте незагашені сигарети.

Пам’ятайте, що тільки дотримання правил пожежної та особистої безпеки збереже ваше життя та майно від вогню. Будьте якомога обачнішими, цінуйте своє життя!

Начальник відділу цивільного захисту Бердичівського PУ ГУ ДСНС України у Житомирській області області полковник служби цивільного захисту

Микола КОБИЛИНСЬКИЙ