Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

26 Лютий 2023

26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим

Певне, се країна світла

Та злотистої блакиті,

Певне тут не чули зроду,

Що бува негода в світі.( Л. Українка)

Крим… Лютий 2014 року…

Озброєні люди в формі без розпізнавальних  знаків… Захоплено будівлю Верховною Ради АР Крим, аеропорт, Керченську паромну переправу та інші стратегічні об’єкти.

Кінець лютого та березень 2014 року — практично кожен день масові акції кримчан.

26 лютого 2014 рік… На заклик Меджелісу кримськотатарського народу  на площу перед Верховною Радою  АР Крим вийшли тисячі жителів півострова і заявили про єдність України.

Серед учасників цієї акції були представники кримськотатарської громади, активісти руху Євромайдан Крим, прості жителі півострова, які не були членами жодних організацій. Всього у мітингу, за різними оцінками, брали участь від 10 до 15 тисяч людей. Внаслідок сутичок в цей день загинули двоє людей

День спротиву окупації АР Крим та міста Севастополь відзначають 26 лютого. Він встановлений у 2020 році з метою вшанування мужності громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території.

Російська окупація зламала долі тисяч кримських татар та українців, які стали жертвами нелюдських політичних репресій

«…нашу пам’ять анексувати нікому не вдасться. Пам’ять про те, що Крим залишається окупованим. Що гарантіями безпеки та міжнародним правом брутально витерли черевики. Що відбувається активна мілітаризація регіону. Що в Криму регулярно порушуються права українців та кримських татар. Переслідується свобода слова, мислення, релігії. …Окупацією Криму почалася війна росії проти України, і її завершення має включати де-окупацію Криму.» ,- президент України  Володимир  ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Наразі, спротив триває по всій країні.  Спротив і боротьбу чинять наші Збройні сили України, кожен громадянин України!

СЛАВА УКРАЇНІ!  СЛАВА ЗСУ!