Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

Рішення №85 від 29.02.2024 р. Про затвердження звіту про хід та результати виконання Програми «Розвиток молодіжної політики Андрушівщини» на 2021-2025 роки.

29 Лютий 2024

Рішення №85 від 29.02.2024 р. Про затвердження звіту про хід та результати виконання Програми «Розвиток молодіжної політики Андрушівщини» на 2021-2025 роки.

Оригінальний файл з текстом рішення: Завантажити текст

Оригінальний файл з результатами поіменного голосування: Завантажити текст


АНДРУШІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Сорок друга сесія                                                                     Восьмого скликання

 29.02.2024                                                                                                   №85

Про затвердження звіту про хід та результати виконання Програми

«Розвиток молодіжної політики

Андрушівщини» на 2021-2025 роки  

          Відповідно до ст.ст.25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рішення виконавчого комітету Андрушівської міської ради від 16.02.2024 №60, інформацію начальника відділу освіти, молоді та спорту Світлани РУДЮК, рекомендації постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, міська рада

ВИРІШУЄ:

         1. Затвердити звіт про хід та результати виконання Програми «Розвиток молодіжної політики Андрушівщини» на 2021-2025 роки, що додається.

Міський голова                                                                           Галина БІЛЕЦЬКА

Додаток

до рішення сорок другої сесії

Андрушівської міської ради

восьмого скликання

від 29.02.2024 №85      

ЗВІТ

про хід та результати виконання  Програми «Розвиток молодіжної політики Андрушівщини» на 2021-2025 роки за 2023 рік

На території Андрушівської міської територіальної громади діє Програма «Розвиток молодіжної політики Андрушівщини» на 2021-2025 роки,  затверджена рішенням сьомої сесії Андрушівської міської ради від 23 квітня 2021 року.

Мета програми – створення системи соціальних умов для ефективної соціалізації та самореалізації молоді Андрушівщини, забезпечення всебічної підтримки та розвитку, реалізації інтелектуального, фізичного, творчого потенціалу молоді громади.

Молодь є важливою складовою суспільства, носієм інтелектуального потенціалу, визначальним фактором соціально-економічного прогресу.

Залишається доволі мала участь молоді у суспільно-політичному житті держави і формуванні політики з питань, що впливають на її життя, розвиток та вирішення нагальних проблем.

         Найактуальнішими проблемами сучасної молоді є погіршення здоров’я, зокрема через поширення вживання алкоголю та наркотичних речовин, ВІЛ/СНІД тощо.

В закладах загальної середньої освіти створено об’єднання  «Євроклуби Андрушівщини». Протягом лютого – травня 2023 року відбувалися зустрічі лідерів “Євроклубу Андрушівщини” з головою обласної організації “Євроклуб”, професором, доктором соціологічних наук О.М.Діковою – Фаворською   з метою участі  молоді громади у   новому проекту “Марафон ідей та активностей України і ЄС – разом до Перемоги!”          

Старшокласники та молодь  громади  брали активну участь у створенні відеопроекту «Всі діти війни мріють бути дітьми миру»,  були  активними учасниками  онлайн-флешмобу “Разом творимо” від Представництва ЄС в Україні до Всесвітнього дня поезії, який був започаткований Марією Габріель,  комісаркою ЄС з інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді, організовували акції «Допоможемо нашим військовим», брали участь в обласному форумі Євроклубів Житомирщини.

Особлива увага приділяється питанню з національно-патріотичного виховання. За звітний період у закладах освіти проведено значну кількість виховних годин, зосереджених саме на формування патріотизму та виховання гідної особистості своєї країни. Активно проводиться  профорієнтаційна робота серед старшокласників на подальшу службу в Збройних силах України. За участю працівників військкомату  та воїнів АТО, ЗСУ проводяться навчальні заняття із військової підготовки на теми «Специфіка військової праці», «Особливості служби в Збройних Силах України».

Для педагогів та учнів  закладів загальної середньої освіти є актуальним організація, збирання та поширення інформації про героїчні вчинки українських військовослужбовців, бійців добровольчих батальйонів у ході війни, волонтерів та інших громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України.   

В кожному  закладі є державні  символи  України.  Проводяться різноманітні заходи: виховні години «Державна символіка України», «Що необхідно знати про національну символіку»,  «Чому наш прапор синьо-жовтий», «Про що розповідає наш герб», «Національні символи України», «Історія української державної символіки», конкурси за національно-патріотичною тематикою, фестивалі української казки та пісні, конкурси знавців української мови, благодійні акції  щодо допомоги бійцям ЗСУ.  

До Дня пам’яті жертв Голодоморів у закладах освіти проводився загальношкільний урок пам’яті. Учні вшановують пам’ять про загиблих співвітчизників хвилиною мовчання. У ході відзначення Дня Соборності України та Дня Гідності та Свободи, вшанування пам’яті Героїв Крут  проведено урок  «Українці у боротьбі за створення власної держави» (9-11 класи); годину спілкування «Їм було лише шістнадцять» (6-8 класи). З особливою урочистістю пройшли заходи з вшанування Небесної Сотні, зустріч з учасниками ЗСУ.

Для молоді організовувалися та проводилися профорієнтаційні роботи представників вищих начальних закладів, установ та підприємств.

У 2023 році молодь та заклади освіти Андрушівщини активно займалися волонтерською діяльністю та допомогали ЗСУ.

Молодь громади активно приймає участь у соціальному проєкті «Активні парки».

Начальник відділу освіти,

молоді та спорту                                                                          Світлана РУДЮК