Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

Рішення №61 від 29.02.2024 р. Про затвердження звіту про результати виконання Програми відшкодування різниці в тарифах на оплату витрат, пов’язаних з надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення комунальному підприємству Андрушівської міської ради «КОМСЕРВІС» на 2023 рік.

29 Лютий 2024

Рішення №61 від 29.02.2024 р. Про затвердження звіту про результати виконання Програми відшкодування різниці в тарифах на оплату витрат, пов’язаних з надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення комунальному підприємству Андрушівської міської ради «КОМСЕРВІС» на 2023 рік.

Оригінальний файл з текстом рішення: Завантажити текст

Оригінальний файл з результатами поіменного голосування: Завантажити текст


АНДРУШІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Сорок друга сесія                                                                      Восьмого скликання

29.02.2024                                                                                                   №61

Про затвердження звіту про результати виконання Програми відшкодування різниці в тарифах на оплату витрат, пов’язаних з надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення комунальному підприємству Андрушівської міської ради «КОМСЕРВІС» на 2023 рік

       Відповідно до ст.26, ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи  рішення виконавчого комітету Андрушівської міської ради від 16.02.2024 №33, рекомендації постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, міська рада

ВИРІШУЄ :

  1. Затвердити звіт про результати виконання Програми відшкодування різниці в тарифах на оплату витрат, пов’язаних з надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення комунальному підприємству Андрушівської міської ради «КОМСЕРВІС» на 2023 рік, що додається.

Міський голова                                                                     Галина БІЛЕЦЬКА

Додаток

до рішення сорок другої сесії

Андрушівської міської ради

восьмого скликання

29.02.2024 р.  №61

ЗВІТ

про результати виконання Програми відшкодування різниці в тарифах на оплату витрат, пов’язаних з надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення комунальному підприємству Андрушівської міської ради «Комсервіс» на 2023 рік

Програма відшкодування різниці в тарифах на оплату витрат, пов’язаних з надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення комунальному підприємству Андрушівської міської ради «Комсервіс» на 2023 рік схвалена рішенням виконавчого комітету Андрушівської міської ради від 09.11.2022 року №264 та затверджена рішенням двадцять сьомої сесії Андрушівської міської ради восьмого скликання від 16.12.2022 року №4.

                  Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022р. №502 «Деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану» процедура коригування, організаційні та технологічні зміни на підприємствах не дозволять здійснювати коригування діючих тарифів, так як рекомендовано тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення залишити на рівні, що застосовувалися станом на 24 лютого 2022 року.

На теперішній час відсутність відшкодовування витрат КП АМР «Комсервіс» в розмірі різниці між фактичними витратами та нарахуваннями за надані послуги відповідно до діючих тарифів ставило б під загрозу стабільність забезпечення населення послугами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення належної якості і призвело б до:

– припинення або суттєвого обмеження надання цих послуг;

– збільшення заборгованості за спожиту електроенергію та інші товарно-матеріальні цінності;

– виникнення заборгованості із заробітної плати;

– нарахування підприємству штрафних санкцій і пені за несвоєчасні і неповні розрахунки за енергоносії та несвоєчасну оплату податкових зобов’язань.

Виділення коштів на відшкодування різниці в тарифах для населення з міського бюджету є найбільш реальним джерелом забезпечення фінансової діяльності КП «Комсервіс» в період встановлення тарифів в розмірі меншим ніж економічно обґрунтований та в період між встановленням нових тарифів.

Основною метою Програми було запровадження єдиного механізму відшкодування різниці в діючих тарифах на послуги централізованого водопостачання та водовідведення економічно обґрунтованим витратам на їх виробництво, забезпечення беззбиткової діяльності комунального підприємства Андрушівської міської ради «Комсервіс», збереження обсягу та якості надання послуг з централізованого водопостачання, водовідведення відповідно до встановлених стандартів якості надання таких послуг, підтримка населення громади у воєнний час.

Протягом 2023 року фактичний обсяг реалізованих послуг:

– по водопостачанню склав 230,0 тис.м3, в тому числі населенню – 198,32 тис.м3 ;

– по водовідведенню – 151,2 м3, в тому числі населенню – 35,4 м3.

На відшкодування різниці між затвердженими для населення тарифами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг у 2023 році було виділено 1,0 млн.грн. з місцевого бюджету (підприємством освоєно 998 487.45 грн.)

Дані кошти використано на:

– розрахунки по заробітній платі;

– розрахунки за електроенергію.

Начальник відділу економічного

розвитку та інвестицій                                                              Михайло ЛЯШУК