Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

Рішення №61 від 23.04.2021 р. Про звернення до Президента України Володимира Зеленського Служби безпеки Україні, Центральної виборчої комісії щодо виборів на ОВО №50 та №87

23 Квітень 2021

Рішення №61 від 23.04.2021 р. Про звернення до Президента України Володимира Зеленського Служби безпеки Україні, Центральної виборчої комісії щодо виборів на ОВО №50 та №87

Оригінальний файл з текстом рішення: Завантажити текст

Оригінальний файл з результатами поіменного голосування: Завантажити текст


АНДРУШІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Сьома сесія Восьмого скликання

23.04.2021 №61

Про звернення до Президента України Володимира Зеленського, Служби безпеки України, Центральної виборчої комісії щодо виборів на ОВО №50 та №87

Відповідно до Конституції України, статей 26, 49, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань законності, правопорядку, запобігання корупції, депутатської етики та місцевого самоврядування, звернення голови фракції “Європейська Солідарність” Пашинської Т.В., міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Підтримати звернення голови фракції “Європейська Солідарність” Пашинської Т.В. та звернутися до Президента України Володимира Зеленського, Служби безпеки України, Центральної виборчої комісії щодо виборів на ОВО №50 та №87(додається).
  2. Загальному відділу Андрушівської міської ради (Гриневич М.С.) оформити звернення шляхом направлення даного рішення до відповідних органів державної влади.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію  з питань законності, правопорядку, запобігання корупції, депутатської етики та місцевого самоврядування (Савенко О.Ю.)

Міський голова Галина БІЛЕЦЬКА

Не прийнято


Звернення до Президента України Володимира Зеленського, Служби безпеки України, Центральної виборчої комісії щодо виборів на ОВО №50 та №87

В Україні відбувається безпрецедентний наступ на основні інститути свободи та демократії, про що яскраво свідчать вибори народних депутатів на ОВО №50 та №87.

Вперше за багато років держава не здатна не лише забезпечити та гарантувати вільне волевиявлення громадян під час виборів, але й ганебно та зухвало стає учасником фальсифікацій результатів, заплющує очі на просування у парламентське крісло відвертого колабораціоніста та злочинця.

Сьогодні у крісло законодавця може сісти проросійський діяч та відкрито і неприховано з найвищої парламентської трибуни просувати злочинний антидержавний наратив, агітувати за «рускій мір».

На 87-у окрузі провладна політична сила не погребувала найбруднішими методами: залякування опонентів, погрози, затягування підрахунку голосів, тиск на членів комісій, використання спецпідрозділів СБУ. Уся країна спостерігала, як понад тиждень влада Зеленського не змогла забезпечити перерахунок голосів по одному бюлетеню та встановлення волевиявлення громадян.

Застосування адмінресурсу, як і підкуп виборців – це замах на демократію, на підвалини конституційного ладу України. Водночас – це загроза узурпації влади і повернення до часів Януковича. Якби попередники Зеленського так чинили на виборах, він особисто ніколи б не став президентом.

Водночас ми бачимо ескалацію на фронті, стягування військ противника до наших кордонів і усвідомлюємо, що Російська Федерація не зупиниться у своїх імперських амбіціях.

Сценарій агресора відомий: послабити державу зсередини, щоб посилити свій вплив та контроль за нашою країною.

Ми не можемо спостерігати за поверненням свавілля часів Януковича і його методів. Ми не будемо бездіяльно спостерігати, як відбувається замах на демократію в Україні під час підготовки нападу на нашу країну та вимагаємо вжити заходів до визнання результатів виборів на одномандатних виборчих округах  №50,87 недійсними.

Від імені депутатів восьмого скликання

Міський голова Галина БІЛЕЦЬКА

Не прийнято