Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

Рішення №13 від 28.09.2023 р. Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць в місті Андрушівка Бердичівського району Житомирської області.

28 Вересень 2023

Рішення №13 від 28.09.2023 р. Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць в місті Андрушівка Бердичівського району Житомирської області.

Оригінальний файл з текстом рішення: Завантажити текст

Оригінальний файл з результатами поіменного голосування: Завантажити текст


АНДРУШІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Тридцять шоста сесія                                                             Восьмого скликання

28.09.2023                                                                                                                                                        №13

Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць в місті Андрушівка Бердичівського району Житомирської області

Відповідно Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про правовий режим воєнного стану», «Про присвоєння юридичним особам та обʼєктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Указу Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 №2102-1Х, Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, з метою зменшення інформаційного та культурологічного впливу московського наративу на світогляд жителів Андрушівської міської територіальної громади, створення передумов для унеможливлення агітаційно-пропагандистської діяльності вороже налаштованих до України осіб, деколонізації топоніміки  громади, враховуючи лист Українського інституту національної пам’яті №1290/2.2-08-23 від 22.08.2023, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань комунальної власності, інфраструктури, транспорту, житлово-комунального господарства, архітектури, благоустрою та земельних відносин, міська рада

ВИРІШУЄ:

1. Провести громадське обговорення щодо перейменування вулиць в місті Андрушівка Бердичівського району Житомирської області у формі консультацій з громадськістю на офіційному веб-сайті Андрушівської міської ради згідно з додатком.

2. Визначити уповноваженим виконавчим органом з підготовки громадського обговорення – відділ комунальної власності, містобудування та архітектури Андрушівської міської ради та її виконавчого комітету, інших органів ради.

3. Відділу комунальної власності, містобудування та архітектури Андрушівської міської ради:

          3.1. До 13.10.2023 оприлюднити інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць/провулків, назви яких пов’язані з російською федерацією та/або її союзниками (сателітами) із пропозиціями та обґрунтуванням  щодо їх перейменування.

          3.2. До 15.11.2023 із залученням працівників відділу інформаційних технологій та інформації Андрушівської міської ради здійснити в електронній формі збір пропозицій щодо перейменування вулиць/провулків, назви яких пов’язані з російською федерацією та/або її союзниками (сателітами).

          3.3. До 12.12.2023 провести рейтингове електронне голосування щодо запропонованих назв вулиць/провулків, назви яких пов’язані з російською федерацією та/або її союзниками (сателітами), на офіційному веб-сайті Андрушівської міської ради, узагальнити та оприлюднити його результати.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, інфраструктури, транспорту, житлово-комунального господарства, архітектури, благоустрою та земельних відносин (Петро РУДЮК) та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира ГОРКУНА.

Міський голова                                                                         Галина БІЛЕЦЬКА

                                                                         Додаток

                                                                         до рішення тридцять шостої сесії

                                                                         Андрушівської міської ради                             

                                                                         восьмого скликання

                                                                         від 28.09.2023  №13

Перелік вулиць міста Андрушівка Бердичівського району Житомирської області перейменування яких виноситься на громадське обговорення

Стара назваПропозиція нової назвиОбгрунтування
вул.8-го Березнявул.Леся КурбасаЛесь Курбас –фундатор модерного українського театру, актор, режисер, драматург,  засновник театру «Березіль», перекладач, репресований сталінським режимом  
пров.8-го Березняпров.Леся КурбасаЛесь Курбас –фундатор модерного українського театру, актор, режисер, драматург,  засновник театру «Березіль», перекладач, репресований сталінським режимом  
вул.Гагарінавул.Левка Лук’яненкаЛевко Лук’яненко – дисидент, один із співзасновників Української гельсінської групи, народний депутат Верховної Ради чотирьох скликань, автор «Акту проголошення незалежності України», Герой України.

Начальник відділу комунальної

власності, містобудування та архітектури            Антон КОМІНАРЕЦЬ