Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

Рішення №106 від 29.02.2024 р. Звіт про роботу старости Бровківського старостинського округу Манзебур Н.Г.

29 Лютий 2024

Рішення №106 від 29.02.2024 р. Звіт про роботу старости Бровківського старостинського округу Манзебур Н.Г.

Оригінальний файл з текстом рішення: Завантажити текст

Оригінальний файл з результатами поіменного голосування: Завантажити текст


АНДРУШІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Сорок друга сесія                                                                  Восьмого скликання

29.02.2024                                                                                                 №106


Звіт про роботу старости

Бровківського старостинського

округу Манзебур Н.Г.

Керуючись статтею 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Положенням про старосту Андрушівської міської ради, затвердженого рішенням першої сесії міської ради восьмого скликання від 02 грудня 2020 року №3 (зі змінами), заслухавши звіт старости Бровківського старостинського округу Манзебур Н.Г., враховуючи рекомендації постійної комісії,міська рада

ВИРІШУЄ:

         1. Звіт про роботу старости Бровківського старостинського округу Манзебур Н.Г. взяти до відома (додається).  

Міський голова                                                                       Галина БІЛЕЦЬКА

Додаток

до рішення сорок другої сесії

Андрушівської міської ради

восьмого скликання

від 29.02.2024 р. №106

ЗВІТ

старости Бровківського старостинського округу

Манзебур Н.Г. за 2023 рік

На звітний рік були поставлені такі завдання:

Виконавчим комітетом:

  1. Здійснювати особистий прийом громадян старостою.
  2. Приймати заяви з необхідними документами та передавати їх відповідним структурним підрозділам з метою призначення та надання жителям старостинського округу житлової субсидії, інших видів пільг, державних допомог.
  3. Складати у випадках, передбачених законодавством, актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї для призначення державної соціальної допомоги/соціальних виплат.

4.Вчиняти нотаріальні дії.

5.Вести персонально-первинний облік призовників і військовозобов’язаних.

6.Реєструвати/знімати з реєстрації місця проживання/перебування осіб.

7.Здійснювати облік, ведення, зберігання погосподарських книг.

8.Видавати довідки жителям старостинського округу, згідно затверджених форм.

9.Забезпечити пожежну безпеку, утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту в адміністративному приміщенні.

10.Організувати функціонування пункту обігріву.

Міським головою, згідно розпоряджень:

1.Відвідати 28.02.2023 року заняття з ведення військового обліку.

2.Провести в період з 17.03.2023 р. по 17.05.2023 р. заходи по прибиранню, озелененню та благоустрою населених пунктів старостату.

3.Провести благоустрій місць поховань учасників антитерористичної операції та учасників російсько-української війни.

4.Забезпечити контроль за підготовкою об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2023/24 року.

5.Забезпечення встановлення Державного Прапора України на адміністративних будівлях, підприємствах, установах, організаціях при проведенні заходів по відзначенню Дня Державного прапора України, Дня Незалежності України.

6.Забезпечити участь сімей загиблих на заході по відзначенню Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

7.Забезпечити виконання порушником громадських робіт та здійснення за ним контролю.

8.Завершити технічну підготовку об’єктів господарського комплексу до своєчасного опалювального сезону 2023/24 року; звернути увагу на забезпечення незахищених верств населення твердим паливом.

9.Надавати інформацію про проведені суспільно корисні роботи до відділу економічного розвитку та інвестицій Андрушівської міської ради.

       Всі поставлені завдання були виконані. В роботі керувалася   Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності.

1.Здійснювався особистий прийом громадян. Надійшли письмові та усні звернення – 63. Всі звернення розглянуто вчасно, надано рекомендації та консультації. 

2.Оформлено 80 справ з призначення та надання жителям житлової субсидії, інших видів пільг, державних допомог. Всі справи вчасно подавалися до Соціальної Громади та Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Пакети документів передані до відповідних структурних підрозділів.

3.Складено 7 актів обстеження матеріально-побутових умов для призначення державної соціальної допомоги/соціальних виплат.

4.Вчинено нотаріальних дій, а саме:  посвідчено заповітів – 2; видано дублікат заповіту – 1; засвідчено вірність копій (фотокопій) документів – 6; засвідчено справжність підпису на документах – 12; посвідчено довіреностей особам, які проживають у населених пунктах – 13.

5.Вівся персонально-первинний облік призовників і військовозобов’язаних – 198 в/з. Отримано 43 розпорядження військового комісара, здійснено оповіщення військовозобов’язаних та складено 241 акт оповіщення.

6.Зареєстровано місце проживання осіб – 34, знято з реєстрації місця проживання – 33. Проводиться актуалізація даних в реєстрі територіальної громади.

7.Здійснювався облік, ведення, зберігання 19 погосподарських книг  та внесено дані до програми «Погосподарський облік». 

8.Видано 292 довідки у межах наданих повноважень.

9.Проведено перезарядку та обслуговування 2-х вогнегасників.

10.Заготовлено 40л. бензину для  бензогенераторної установки потужністю  3,5 Kw.

11.Відвідано 28.02.2023 року заняття з ведення військового обліку.

12.Протягом року, по питанню благоустрою населених пунктів, проведено:

– спільно з КП АМР “Комсервіс” обстеження стану доріг по вулицях Лісова, Калинова, Центральна,  Залізнична,  Соборна.

– КП АМР «Комсервіс» придбано для населених пунктів старостату щебеневу суміш 315,52т. 

– щебеневу суміш розвезено по вулицях Лісова, Калинова, Залізнична,  Соборна ТОВ «Укр-Агро РТ», по вул. Космонавтів СФГ «Геліос»;

Проводилося грейдерування доріг КП АМР «Комсервіс» по вул. Лісова – 1,5км., вул. Центральна – 0,790км., вул. Калинова – 0,570км., вул. Соборна – 0,300км.

Організовано  за домовленістю з керівництвом Укрзалізниці вивезення  150т. щебеня на  вул. Шевченка – 50т., вул. Залізнична – 110т. По вул. Шевченка сплановано та  прогрейдеровано протяжністю 0,300км. –  ПП “Надія”. По вул. Залізничній, протяжністю 1,0км – ТОВ «Укр-Агро РТ».

Працівниками комунальних установ спільно з жителями сіл в період з 17.03.2023 р. по 17.05.2023 р. проводився збір та вивіз сміття з узбіччя центральних доріг, прибирання в’їзду  сіл Бровки Перші та  Ярешки, упорядкування кладовищ, братських та одиноких могил,  озелення прилеглих територій: висаджено 5 туй,  10 декоративних кущів.

Робітником благоустрою проводилося 1 раз на місяць  прибирання біля сміттєвих контейнерів (10 пунктів – 10 контейнерів), обкошування трави, вирубки чагарників, у належному стані підтримувались братські могили, одинокі  поховання, ліквідовано сім стихійних сміттєзвалищ в придорожніх смугах.

Проводився контроль за вуличним освітленням: подання показників.

      Для проведення благоустрійних робіт КП АМР «Комсервіс» надано  80л.

бензину, ТОВ «Укр-Агро РТ» – 35л. солярки, 50 л. бензину, водо емульсію на

суму 300грн., ПП «Надія» – 20 л. бензину.

13.Під час проведення державних свят забезпечено встановлення Державного Прапора України на адміністративних будівлях, підприємствах, установах, організаціях.

14.Вівся контроль за порушником, який відбував адміністративне стягення у вигляді 30год. громадських робіт. Виконано прибирання та санітарну очистку від сміття по вул. Івана Франка.

15.Вчасно завершено технічну підготовку об’єктів господарського комплексу до опалювального сезону 2023/24 року: проведено перевірку повітрообміну і технічного стану вентиляційних димових каналів,  стану обліку природного газу з побутовим лічильником, сигналізатора газу.

16. Вівся контроль за робітниками, які виконували суспільно корисні роботи в червні-серпні, грудні.

17.Виконувалися інші доручення:

– 08.06.2023 р. зібрано продукти для жителів Херсонської області та відвезені до м. Андрушівки для подальшого відправлення на суму 11тис.грн.;

– 03.11.2023 р. зібрано продукти харчування для жителів Чугуєвської громади Харківської області.

18.Проводилися заходи:

– по виконанню Програми соціально-економічного та культурного розвитку;

– спільно зі службою в справах дітей та соціальною службою по перевірці умов проживання сімей, що перебувають в складних життєвих обставинах;

– по наданні допомоги людям похилого віку;

– по звірці з ДПС України щодо зміни власників земельних ділянок, розносили повідомлення щодо сплати земельного податку;

– 13.05.2023 р. працівниками будинку культури День матері «Мати – Берегиня роду людського»;

– 23.09.2023 р. жіночий колектив «Красовиця» с. Бровки Перші взяли участь в гастрофестивалі «Білий борщ і не тільки» для підтримки ЗСУ;

– 01.10.2023 р. по відзначенню Дня захисників та захисниць України.

– 29.08.2023 р. та 29.09.2023 р. приймали участь в заходах до Дня незалежності України та Дня захисників України за участі сімей загиблих воїнів. Матері Тислюк Любов Володимирівні вручили державну нагороду України, орден ІІІ ст. за мужність, яким нагородили її сина та нашого загиблого односельчанина  Тислюка Олександра Григоровича.

– 23.11.2023 р. за участю артистів Андрушівського міського будинку культури, де зібрано 3600грн. для ЗСУ.

– вітання 90-річних.

Висновок: 

Всі  поставлені завдання виконані. На жаль існуючих проблем набагато більше, ніж виконаних усіх разом видів робіт. Ці проблеми накопичувалися роками, тому виконати їх на даний момент не є можливим: вулично-дорожня мережа, поводження з побутовими відходами, утримання домашніх тварин, закинуті житлові будинки, висохлі та зарощені водойми, занедбана територія старої школи, спалювання сухостою жителями, стихійні сміттєзвалища. Благоустрій надзвичайно важливе питання і дуже складне. Щоб навести належний санітарний стан, створити комфортні умови життя, потрібно не лише залучення до проведення робіт жителів сіл, а й чимале фінансування. Та все ж, не дивлячись на війну, роботи проводяться.

На 2024 рік заплановано такі заходи:

1. Вирішити питання по оформленню договорів з жителями старостинського округу з КП АМР «Комсервіс» щодо вивезення побутових відходів.

2. Систематично проводити роботи по благоустрою кладовищ та сміттєзвалищ.

3. Провести грейдерування, підсипку щебенем доріг по вул. Вишнева, Рильського, Грушевського, Молодіжна.

4. Утримувати в належному стані об’єкти комунальної власності.

5. Проводити з населенням роз’яснювальну роботу щодо утримання домашніх тварин у населених пунктах, дотримання правил пожежної безпеки, поводження з твердими побутовими відходами.

Староста                                                                                      Наталія Манзебур