Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

Рішення №102 від 29.02.2024 р. Звіт голови постійної комісії Андрушівської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

29 Лютий 2024

Рішення №102 від 29.02.2024 р. Звіт голови постійної комісії Андрушівської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Оригінальний файл з текстом рішення: Завантажити текст

Оригінальний файл з результатами поіменного голосування: Завантажити текст


АНДРУШІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Сорок друга сесія                                                                        Восьмого скликання

29.02.2024                                                                                                      №102


Звіт голови постійної комісії Андрушівської

міської ради з питань соціально-економічного

розвитку, бюджету та фінансів

Керуючись пунктом 11 частини 1 статті 26 та частиною 14 статті 47  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Регламенту Андрушівської міської ради, затвердженого рішенням першої сесії міської ради восьмого скликання від 02 грудня 2020 року №1, Положення про постійні комісії Андрушівської міської ради, затвердженого рішенням першої сесії міської ради восьмого скликання від 02 грудня 2020 року №2, заслухавши звіт голови постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Ткаченка Д.В., міська рада

ВИРІШУЄ:

1. Звіт голови про роботу постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Ткаченка Д.В.  взяти до відома (додається).  

Міський голова                                                                       Галина БІЛЕЦЬКА

Додаток

до рішення сорок другої сесії

Андрушівської міської ради восьмого скликання

від 29.02.2024 року №102

Звіт

голови постійної комісії з питань соціально-економічного

розвитку, бюджету та фінансів

Шановні колеги!

На 1 сесії 8 скликання  міської  ради  на   підставі статей 26, 47 Закону України “Про  місцеве  самоврядування в Україні” було створено нашу  комісію в складі 7 чоловік.

За поданою заявою депутата Пашинської Т.В., її було включено до складу постійної комісії і на сьогодні комісія працює в складі 8 чоловік.

Постійна комісія з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Андрушівської міської ради у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Регламентом міської ради, Положенням про постійні комісії ради іншими законодавчими та нормативно-правовими актами.

Постійна комісія ради  попередньо розглядає  та готує питання,  які належать до її відання, а також здійснює  контроль за виконанням рішень ради.

Доводжу до вашого відома, що робота постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів велася відповідно до плану роботи міської ради. Основними принципами, якими керувалися члени постійної комісії у своїй діяльності є законність, гласність, толерантність, колективне обговорення питань.

Рішення комісії, що ухвалювалися у вигляді рекомендацій, приймалися шляхом   голосування більшістю голосів від складу комісії.

Слухання в постійній комісії  мали відкритий характер. На засідання  комісії запрошувалися  посадові особи міської ради, керівники відділів, структурних підрозділів ради, підприємств та установ громади, присутність яких була викликана необхідністю отримання  інформації, аналізу  всіх можливих варіантів вирішення піднятого питання.  

За звітний період, з жовтня 2022 року по лютий 2024 року проведено 19 засідань комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. 1 засідання із загальної кількості  практикувалось спільним з іншими постійними комісіями ради. Було  розглянуто  200питань.   Колегіально приймались рішення з наступним затвердженням на сесії міської ради.

Загальна відвідуваність засідань депутатами комісії склала 96 відсотків.

       Постійна комісія ефективно співпрацювала з фінансовим управління міської ради, при представленні проєктів рішень та листів щодо бюджету, кожен показник був обґрунтовано доведений до кожного члена комісії. Так, за звітний період комісією розглянуто два проєкти рішень щодо прийняття річних  бюджетів, розглядались питання по внесенню змін до бюджету Андрушівської міської територіальної громади на 2022, 2023 роки, затверджувались звіти про виконання бюджетів.

Основні рішення, які були прийняті на сесії Андрушівської міської ради за попереднім розглядом членами комісії:

– Про затвердження звіту про виконання міського бюджету за 2022 рік;

– Про бюджет Андрушівської міської територіальної громади на 2023 рік;

– Про бюджет Андрушівської міської територіальної громади на 2024 рік;

– Про затвердження Програми соціального і економічного розвитку Андрушівської міської ради на 2023 рік;

– Про затвердження Програми соціального і економічного розвитку Андрушівської міської ради на 2024 рік;

Під час формування бюджету громади та внесення змін до нього одним з головних своїх завдань постійна комісія вважала стимулювання пошуку нових методів і шляхів по наповненню дохідної частини бюджету та сприяння прозорості розрахунків і нормативів фінансової забезпеченості при розподілі фінансових ресурсів. Членами комісії контролювалося ефективне та цільове використанням бюджетних коштів.

Таким чином представлення фінансових документів, проєктів рішень  поєднується з навчанням депутатів, що позитивно впливає на фаховий рівень депутатів – членів комісії.

         Фінанси відіграють надзвичайно важливу роль у суспільстві. Саме вони є складовою частиною економічних відносин і водночас головним інструментом реалізації основних напрямів державної, регіональної та місцевої політики соціально-економічного розвитку. Члени постійної комісії спільно з міським головою, спеціалістами міської ради  намагалися вивчати ті форми, методи і засоби, за допомогою яких можна найбільш повно використовувати фінанси як один із інструментів ефективного впливу на всі процеси соціально-економічного розвитку нашої громади. Разом з тим, в зв’язку з повномасштабним вторгненням  російської федерації 24 лютого 2022 року, радою було прийнято ряд рішень, що стосувались фінансової підтримки Збройних Сил України.

       При обговоренні  питань,  які  розглядалися на засіданні комісії, депутати з розумінням підходили до розв’язання актуальних питань  громади. Ніхто не заперечував на вкрай необхідні видатки на медицину,   фінансування програм підтримки ЗСУ, допомогу окремим категоріям громадянам.  

     Щорічно заслуховували звіти про виконання та затвердження, внесення змін до фінансових планів  комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я, комунальних підприємств, виконання Програм підтримки комунальних підприємств та установ міської ради:

  • Про  затвердження звіту про виконання фінансового плану КНП «Андрушівська міська лікарня»;
  • Про затвердження звіту  про виконання фінансового плану КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Андрушівської міської ради;
  • Про  внесення змін до фінансового плану КНП «Андрушівська міська лікарня»;
  • Про внесення змін до фінансового плану КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Андрушівської міської ради;
  • Про  затвердження звіту про виконання фінансового плану КП Андрушівської міської ради « КОМСЕРВІС»;
  • Про  затвердження звіту про виконання фінансового плану КП «Андрушівська центральна міська аптека №48» Андрушівської міської ради;
  • Про затвердження Програми фінансової підтримки комунальних підприємств Андрушівської міської ради «КОМСЕРВІС»,  КП «Дитячий оздоровчий заклад»Чайка»;
  • Про Програму підтримки Комунальної установи «Трудовий архів» Андрушівської міської ради.

Розглянули та рекомендували сесії ради до затвердження ряд рішень по затвердженню Програм:

– Про затвердження Програми  соціального і економічного розвитку Андрушівської міської  ради ( на 2023, на 2024 роки);

– Про Програму утримання та ремонту автомобільних доріг загального користування, у тому числі місцевого значення, та вулиць і доріг комунальної власності  Андрушівської міської  територіальної громади на 2023-2024 роки;

–  Про затвердження комплексної Програми забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Андрушівської міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій на 2021-2025 роки;

– Про затвердження Програми «Питна вода Андрушівщини» на 2024-2026 роки;

– Про затвердження Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та поводження з твердими побутовими відходами на території населених пунктів Андрушівської територіальної громади на 2023 – 2024 роки;

– Про затвердження цільової програми  забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб на 2023-2024 роки;

– Про Комплексну програму соціального захисту незахищених верств населення Андрушівської міської ради на 2023 – 2025 роки;

– Про затвердження Програми «Шкільний автобус» на 2022-2024 роки;

– Про затвердження Цільової Програми розвитку обдарованої молоді Андрушівської міської ради на 2023-2025 роки;

– Про Програму зайнятості населення Андрушівської міської територіальної  громади на 2024-2025 роки;

– Про Комплексну цільову Програму підтримки та розвитку галузі культури Андрушівської міської територіальної громади на 2023-2026 р.

– Про затвердження Програми забезпечення безпеки та стійкості Андрушівської міської територіальної громади на 2024-2026 роки;

– Про затвердження Програми приватизації комунального майна Андрушівської міської територіальної громади на 2024-2025 роки та інші.

На засідання комісії виносились ряд питань, що стосувались затвердження актів прийому – передачі основних засобів, матеріальних цінностей ліквідованих установ на  баланс міської ради та комунальних підприємств міської ради.

Чинним законодавством,  Регламентом  міської ради,  рішеннями міської ради на комісію покладені функції контролю. Це, передусім, контроль за виконанням відповідних рішень ради, що стосуються питань  використання розпорядниками бюджетних коштів,  виділених їм коштів за рішенням міської ради.

Наша постійна комісія  тісно співпрацювала і продовжує співпрацю з іншими постійними комісіями міської ради.

Члени комісії активні в її роботі, всебічно вивчають питання, віднесені до її компетенції.

В цілому у звітному періоді постійна комісія працювала злагоджено, професійно, відповідально.

Користуючись нагодою хотів би подякувати всім членам комісії за їх роботу та відповідальність при розгляді питань, які виносяться на обговорення.

Дякую за увагу!

Голова постійної комісії                                                Дмитро ТКАЧЕНКО