Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

Рішення №89 від 16.04.2021 р. Про визначення відповідального структурного підрозділу для забезпечення доступу запитувачів до публічної інформації та оприлюднення інформації

16 Квітень 2021

Рішення №89 від 16.04.2021 р. Про визначення відповідального структурного підрозділу для забезпечення доступу запитувачів до публічної інформації та оприлюднення інформації

Оригінальний файл з текстом рішення виконкому: Завантажити текст


АНДРУШІВСЬКА МІСЬКА РАДА

БЕРДИЧІВСЬКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від 16 квітня 2021 р.

№89

Про визначення відповідального структурного підрозділу для забезпечення доступу запитувачів до публічної інформації та оприлюднення інформації

Відповідно до статті 40, частини 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента України від 05 травня 2011 року № 547 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», з метою забезпечення прозорості і відкритості влади, створення механізмів реалізації права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні Андрушівської міської ради, виконавчий комітет Андрушівської міської ради

ВИРІШУЄ:

  1. Визначити загальний відділ апарату Андрушівської міської ради та її виконавчого комітету відповідальним підрозділом з питань доступу до публічної інформації, за опрацювання, систематизацію, аналіз та контроль щодо задоволення запиту на публічну інформацію, надання консультацій під час оформлення запиту.
  2. Визначити відділ інформаційних технологій та інформації апарату Андрушівської міської ради та її виконавчого комітету відповідальним підрозділом щодо оприлюднення інформації.
  3. Загальному відділу апарату Андрушівської міської ради та її виконавчого комітету (Гриневич М.С.) :
    1. забезпечити ведення обліку запитів на інформацію;
    2. забезпечити  визначення спеціального місця для роботи запитувачів з документами чи їх копіями, а також надавати право запитувачам робити виписки з них, фотографувати, копіювати, сканувати їх, записувати на будь-які носії інформації тощо. Створити умови для подання письмових запитів громадянами з обмеженими фізичними можливостями, встановлення пандусів, облаштування кнопок виклику.
    3. розробити та подати на затвердження Порядок складання, подання запиту на публічну інформацію, оскарження рішень суб’єктів владних повноважень, їх дій чи бездіяльності, та форму для подання запитів на інформацію, розпорядником якої є Андрушівська міська рада ;
    4. забезпечити систематичне ведення обліків документів, що знаходяться у володінні Андрушівської міської ради;
    5. надавати достовірну, точну та повну публічну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об’єктивність наданої інформації;
    6. готувати звіти щодо задоволення запитів на інформацію;
    7. начальнику загального відділу привести у відповідність до покладених функцій Положення про відділ та посадові інструкції працівників відділу.
  4. Відділу інформаційних технологій та інформації апарату Андрушівської міської ради та її виконавчого комітету (Казмірчук В.А.):
    1. оприлюднювати інформацію, передбачену Законом України «Про доступ до публічної інформації» та іншими законами;
    2. оприлюднювати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об’єктивність наданої інформації і оновлювати оприлюднену інформацію.
  5. Керівникам виконавчих органів ради, комунальних підприємств та установ міської ради спрямувати зусилля на забезпечення доступу до публічної інформації, а саме:
    1. Призначити відповідальних осіб для забезпечення доступу запитувачів до інформації.
    2. Забезпечити облаштування спеціальних місць для роботи запитувачів з документами чи їх копіями, а також надавати право запитувачам робити виписки з них, фотографувати, копіювати, сканувати та записувати їх на будь-які носії інформації тощо.
    3. Організувати контроль за додержанням вимог та строків щодо оприлюднення та надання інформації, встановлених Законом України «Про доступ до публічної інформації».
    4. Запровадити облік запитів на інформацію.
  6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Михайловського С.А.

Міський голова Галина БІЛЕЦЬКА