Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

03 Жовтень 2024

Підписання трьохсторонньої угоди на будівництво житла для ВПО

Актуальність теми забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні є надзвичайно високою, особливо в контексті триваючої війни та збройної агресії Росії. За даними ООН та українських державних органів, мільйони людей були змушені покинути свої домівки, шукаючи безпечні місця в інших регіонах країни.

Наявність постійного або тимчасового житла є основою для успішної адаптації та інтеграції ВПО в нових громадах. Відсутність стабільного житла ускладнює доступ до освіти, медицини та працевлаштування. Зважаючи на тривалість війни, тимчасові заходи з надання житла більше не є достатніми. Потрібні комплексні довгострокові рішення, включаючи будівництво житла для ВПО.

З початку повномасштабного вторгнення в нашій громаді зареєструвалося понад 6 тис. ВПО. На даний час проживає більше 600 осіб. З метою забезпечення їх житлом сьогодні міським головою Галиною БІЛЕЦЬКОЮ, головою ради директорів акціонерного товариства «РОАР ПАУЛСРУД АС» (Норвегія) Роаром ПАУЛСРУДОМ та директором КП АМР «Комсервіс» Олександром ФЕСЮКОМ підписано трьохсторонню угоду відповідно до якої розпочато реалізацію проекту «Будівництво індивідуальних одноповерхових житлових будинків для ВПО по вул.Заводська в м.Андрушівка Бердичівського району Житомирської області». Даний проект передбачає будівництво комплексу збірних (каркасних) двоквартирних житлових будинків у кількості 10 штук загальною площею орієнтовно 1000 м.кв. Це дозволить забезпечити житлом 20 сімей ВПО, які його потребують.

Ми дуже вдячні нашим міжнародним партнерам, які долучилися до такої актуальної та важливої справи, адже тема забезпечення житлом ВПО є ключовою для соціальної стабільності та економічного відновлення країни.