Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

20 Червень 2024

Всесвітній день біженців

Щороку, 20 червня, відзначають Всесвітній день біженців, заснований Організацією Об’єднаних Націй на честь сили, мужності, витримки мільйонів біженців по всьому світу.

У 2001 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про статус біженців 1951 року та Протоколу щодо статусу біженців 1967 року і привела національне законодавство у відповідність до цих міжнародних актів.

Всесвітній день біженців перш за все є нагодою згадати про тих, хто був змушений покинути свої домівки, родину, роботу, друзів, своє звичне та налагоджене життя, тих, хто був змушений тікати зі своєї батьківщини та шукати притулок і захист в незнайомих, чужих країнах.

Сьогодні свої домівки залишили вже понад 6 мільйонів наших співвітчизників. Велика кількість українців знайшли прихисток у Польщі, Румунії, Угорщині, Чехії та інших сусідніх країнах. На жаль, більшості вже немає куди повертатись.

Та все ж, як би щиро не приймали нас добрі люди, ми мріємо повернутись додому. А віра у нашу Перемогу надає нам сили пережити усі жахи війни та здолати усі труднощі.

Будь-яка війна завершується миром! Він прийде й на нашу землю і наші громадяни, які змушені були покинути свою рідну землю, обов’язково повернуться додому!

Міський голова                                         Галина БІЛЕЦЬКА