Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

10 Травень 2024

День матері – особливе свято

День матері – це особливе свято, яке відзначається щорічно в Україні у другу неділю травня. Цього дня ми висловлюємо щиру вдячність та безмежну любов найдорожчій людині у нашому житті – мамі.

Саме з цієї нагоди, 10 травня в приміщенні Андрушівської школи мистецтв ім. М. Максименка, відбувся тематичний захід присвячений відзначенню Дня матері «Уклін доземний тим, хто має святе й величне ймення – Мати».

Сьогодні у залі зібрались для того, щоб прославити жінку, яка подарувала кожному з нас найцінніше, що є у світі – життя.

З вітальним словом до присутніх та гостей звернулася міський голова Галина Білецька. Вона подякувала матерям за терпіння, витримку, дивовижну мудрість і мужність, з якими вони, долаючи нинішні негаразди, зберігають віру у завтрашній кращий день. Побажала здоров’я, тепла і благополуччя, щоб під променями травневого сонця розтанули усі негаразди і на нашу землю прийшла така довгоочікувана Перемога!

Також Галина Іванівна подякувала матерям та дружинам, які у нинішній немилосердній війні втратили найдорожче – своїх синів та чоловіків – захисників України. Ці жінки, окрім невимовного болю, залишилися з вічною пустотою в серці.

Кожній з них Галина Білецька вручила дарунок – українську хустку, як символ пам’яті, стійкості та незламності українського духу.

 – Пам’ятаймо, що горе цих жінок безмежне, а рани в їхніх душах не загояться ніколи. Ми можемо лише трохи полегшити їхній біль, подарувавши їм тепло, щирість та єднання. – додала Галина Білецька.

В знак шани та поваги присутні схилили голови в хвилині мовчання та подумки згадали імена вірних синів та доньок, героїв, які повернулися на щиті, захищаючи майбутнє України.

Зі зворушливими словами вітання до матусь та всіх присутніх в залі звернулася голова районної військової адміністрації Людмила ДИМИДЮК.

Вона відзначила цінним подарунком вихователя  дитячого будинку сімейного типу Аллу Пеньківську, подякувала їй зачуйність, милосердя, бажання подарувати дітям родинне тепло та часточку свого серця.

Приєдналися до святкових привітань і Олександр Балянов, голова  Бердичівської районної ради, Людмила Кицак, депутатка Житомирської обласної ради та Юлія Чепак, помічник народного депутата України Богдана Кицака.

У святковій атмосфері, під звуки щирих оплесків, на сцену урочисто запросили матерів-героїнь, де Людмила Кицак вручила їм подяки, квіти та червоні хустини, як оберіг, символ життя та пам’яті роду.

Щоб мати почесне звання «Мати-героїня», потрібно не лише народити п’ятеро та більше дітей, але й прикласти титанічних зусиль, аби виростити з них чуйних, добрих, дбайливих людей, дати їм освіту та допомогти стати на ноги. Наша громада налічує більше двохсот таких родин.

Також в нашій громаді лише за час війни на світ з’явилося майже 200 немовлят, а за 4 місяці 2024 року – 20 хлопчиків і дівчаток. З особливим хвилюванням в пологовому відділені чекають на появу кожного малюка, адже діти – це наше майбутнє.

З теплими словами подяки та побажанням міцного здоров’я до матусь звернувся директор Андрушівської міської лікарні Віталій Годлевський. Квітами та подарунком він привітав жительку с. Яроповичі Олену Коршак, яка нещодавно стала матусею втретє.

Прекрасні українські пісні про мам, добро, любов, зворушливі музичні вітання та побажання дарували присутнім мамам та іншим глядачам юні вихованці школи мистецтв та артисти міського Будинку культури. Кожен номер був наповнений щирими емоціями та глибокою повагою до матусь.

По завершенню свята голова Андрушівської міської ради Г. Білецька, голова Бердичівської районної військової адміністрації Л. Димидюк, голова Бердичівської районної ради О. Балянов та інші почесні гості поклали квіти на Алеї Героїв, вшанувавши пам’ять воїнів, які на шляху боротьби за свободу і незалежність рідної землі віддали найцінніше – своє життя.