Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

18 Грудень 2023

В Україні від 6 листопада 2023 року набрав чинності закон про заборону використання та розповсюдження більшості салютів, феєрверків та петард

До початку повномасштабної війни запуск салютів додавав святкового настрою, новорічної атмосфери.

            Проте сьогодні використання піротехнічних виробів вважається недоречним.

            Більше того, використання феєрверків, салютів та різноманітних петард заборонено під час воєнного стану.

            В Україні під час військового стану щодо порушників заборони на використання салютів, феєрверків та петард застосовуються санкції як адміністративного, так і кримінального характеру.

            В Україні з 6 листопада цього року заборонено використання та розповсюдження більшості салютів, феєрверків та петард. Закон7438 набув чинності 06.11.2023 р.

            Отже запрацювали норми про заборону використання та продажу феєрверків, зокрема салютів та петард (.

            Тобто, сьогодні забороняється: використання феєрверків (піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3, F4; продаж та/або передача будь-яким способом феєрверків класів F2, F3, F4; продаж та/або передача будь-яким способом феєрверків класу F1, особам, які не досягли 16-річного віку.

            З 6 листопада набули чинності норми про зменшення шуму.

            Так, органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та громадяни будуть зобов’язані вживати заходів щодо недопущення перевищення рівнів шуму у приміщеннях житлових будинків та на прибудинковій території;       у приміщеннях закладів охорони здоров’я, санаторно-курортних закладах, будинках-інтернатах, навчальних закладах, культурі;

            у приміщеннях готелів та гуртожитків;

            у приміщеннях громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу, розташованих у межах населених пунктів;

            у приміщеннях інших споруд та споруд, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди;

            на територіях парків, скверів, відпочинкових зон, розташованих на території мікрорайонів та груп житлових будинків.

            Зазначається, що шум на захищених об’єктах при провадженні будь-яких видів діяльності не повинен перевищувати рівні, встановлені державними медико-санітарними нормативами для відповідного часу доби.

            Також на захищених об’єктах з 22 до 8 години забороняються гучні співи та вигуки, використання звуковідтворювальної апаратури та інших джерел побутового шуму, використання піротехнічних виробів.

            Проведення ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з 21 до 8 години, а у святкові та неробочі дні – цілодобово.

Начальник ВЦЗ Бердичівського РУ

ГУ ДСНС України у Житомирській області                     Микола КОБИЛИНСЬКИЙ