Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

09 Листопад 2023

Профілактичні рейди

Спеціалістами служби у справах дітей Андрушівської міської ради спільно з фахівцем із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг Андрушівської міської ради» та інспектором ювенальної превенції відділу поліцейської діяльності №1 Бердичівського РВП ГУНП в Житомирській області,  з метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, профілактики правопорушень серед неповнолітніх, домашнього насильства, створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, а також підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та захисту прав дітей протягом 06 – 09 листопада  2023 року проведено профілактичні рейди у с. Тарасівка, Бровки Перші, Ярешки, Павелки та м. Андрушівка.

У ході рейдів здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання родин, які перебувають у складних життєвих обставинах та відвідано сім’ї опікунів/піклувальників, в яких виховуються діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

За результатами рейдових заходів перевірено чи не порушуються в цих родинах права дітей, чи створені належні умови для їх виховання та розвитку. Проведено профілактичну роботу з батьками, наголошено про недопущення порушення статті 150 Сімейного кодексу України (обов’язки батьків щодо виховання та розвитку дитини). Також, спеціалісти попередили про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків (стаття 184 КУпАП).

Служба у справах дітей Андрушівської міської ради звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.