Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

05 Липень 2023

Патронат над дитиною – допомога у складних життєвих ситуаціях

Народжена для щастя, як птах для польоту, маленька людина нерідко з перших днів життя стикається із суворою реальністю буднів. Щось у сім’ї не склалося, десь дали тріщину стосунки між батьками, виникли непередбачувані обставини – все це одразу відображається на дитині. Можливо, з часом налагодиться, візьметься за розум рідна мати, але малюк потребує уваги уже зараз. Саме для таких ситуацій суспільство запровадило патронат.

Патронат над дитиною – професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Потребує захисту у сім’ї патронатного вихователя та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

Яку підтримку будуть отримувати патронатні вихователі?

Патронатні вихователі отримують заробітню плату 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць за надання послуг та 2 прожиткових мінімумів на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості. Розмір оплати збільшується на 10% за кожну дитину віком до 1 року, дитину з інвалідністю.

На обліку в Службі у справах дітей Андрушівської міської ради станом на 01.07.2023 року перебуває 47 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Запрошуємо до співпраці небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

Служба у справах дітей Андрушівської міської ради за адресою: м. Андрушівка, пл. Т.Г. Шевченка, 1, каб 21, e-mail: andr-deti@ukr.net