Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

31 Травень 2024

Міжнародний день захисту дітей

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – найпрекрасніше свято радості та надії. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї мирної процвітаючої країни.

У п’ятницю, 31 травня, зал міського Будинку культури наповнився радісним сміхом та дзвінким щебетом малюків. Діти з усіх куточків міста та громади зібралися, щоб відсвяткувати своє свято. Повітря було наповнене ароматом попкорну та цукрової вати створюючи атмосферу свята та безтурботності.

Захід розпочався з хвилин мовчання в пам’ять про захисників, мирних жителів та дітей, які увійшли у безсмертя.

З Міжнародним днем захисту дітей присутніх на святі привітала міський голова Галина БІЛЕЦЬКА, яка сказала, що діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Вона побажала миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, щоб наші діти якомога довше залишалися дітьми – безтурботними, веселими, радісними. Щоб небо над головою завжди було мирним, а кожен новий день – добрим і цікавим.

З метою підтримки, розвитку інтелектуального і творчого потенціалу учнівської молоді, створення належних умов для реалізації її здібностей було відзначено призерів Міжнародних, Всеукраїнських та обласних олімпіад, конкурсів-захистів МАН, турнірів, фестивалів, мистецьких конкурсів та олімпіад.

Славетна Андрушівщина багата  юними талантами і це завдяки тому, що працюють тут висококваліфіковані, ерудовані педагоги. Подяками Андрушівської міської ради за підготовку учнів-переможців та призерів Міжнародних, Всеукраїнських та обласних олімпіадах, турнірах, фестивалях, мистецьких конкурсах та олімпіадах були нагороджені вчителі Андрушівського ліцею № 1, Андрушівського ліцею № 2, Гальчинського ліцею, керівники гуртків комунального закладу позашкільної освіти «Будинок дитячої творчості», викладачі Андрушівської школи мистецтв ім. М. Максименка.

Війна і дитинство – площини, які в ідеальному світі ніколи не мали б перетинатися, однак сьогодні діти живуть в умовах війни, бачать її та говорять про неї. Діти загиблих воїнів потребують нашого піклування понад усе. Війна забрала їх найдорожчих людей і все, що ми можемо сьогодні зробити – це впевнитися в тому, що суспільство знає, що їх батьки – справжні Герої.

На сцену були запрошені члени громадської організації «Спілка жінок Андрушівщини». Вони відзначили діток наших Героїв, які повернулися додому на щиті.

Свято тривало. Діти та всі присутні в залі мали змогу подивитися цікавий концерт дитячих художніх колективів «Діти сильної країни – України».  Юні артисти дарували теплі емоції: співали, танцювали, грали на музичних інструментах, демонстрували спортивну спритність та вправність.  Кожен номер виконувався з великою віддачею та енергією, захоплюючи глядачів своєю неповторністю.

Кожен охочий мав можливість доєднатися до благодійного ярмарку на підтримку ЗСУ «Перемога – єдина мета», взяти участь у численних конкурсах, відвідати багато захопливих і цікавих локацій.

День захисту дітей став незабутнім святом для всіх дітей. Вони отримали заряд позитиву, море емоцій та чудові спогади на цілий рік, а зал міського Будинку культури став справжнім дитячим королівством, де панували сміх, радість та безмежне щастя.

Щиро дякуємо нашим захисникам та захисницям за можливість святкувати цей день в спокої, а діткам відчувати радість безтурботного дитинства.