Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

19 Травень 2024

Вшанування пам’яті жертв політичних репресій

Шановна громадо!

Сьогодні, 19 травня 2024 р., ми вшановуємо світлу пам’ять жертв політичних репресій – усіх тих, хто постраждав під час правління комуністичного режиму на території України.

Мільйони працьовитих, талановитих громадян, яких сталінська влада оголосила «ворогами народу», було страчено або приречено на тортури і голодну смерть на засланні.

Внаслідок масових репресій у 1927-1938 роки людські втрати в країні, за різними даними, становили щонайменше 4,4 мільйони осіб. А прямі й опосередковані демографічні втрати України від сталінського терору та війн у той період можуть сягати 45 млн. осіб.

Це був страшний геноцид української нації. Але попри величезні втрати наш народ вистояв і спромігся вирватися з лап репресивної машини.

Нині ж спільно стоїмо на сторожі нашої незалежності. Молимося за українців, які пожертвували своїм життям у боротьбі з людожерським комунізмом. Вклоняємося мужнім Героям, які протистоять кривавому рашизму сьогодні.

Вічна пам’ять загиблим, честь і слава живим героям!

З повагою міський голова Галина Білецька