Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

16 Травень 2024

День вишиванки

«Вишивка і не повинна бути в моді.

Вона завжди повинна бути в серці.

Тоді і буде вишиванка

оберегом і могутнім захистом!» 

Щороку у третій четвер травня Україна відзначає День вишиванки. Цього року свято припало на 16 травня.

Вишиванка, яка завжди була способом популяризації української культури і традицій, після російського вторгнення стала символом нашої незламності та свободи. Тому сьогодні чимало жителів нашої громади дістали з шафи вишиту сорочку і прийшли в ній на роботу чи до школи.

До всесвітнього дня вишиванки традиційний український одяг вдягли не тільки андрушівчани. У вишиванці – пам’ятники Тарасу Шевченку, Кобзарю та Ніколі Терещенку.

З нагоди Дня вишиванки в Андрушівській громаді відбувся яскравий захід під назвою “Вишиванка – культурна броня незламних українців”.

До глядачів звернулася міський голова Галина Білецька. Вона привітала всіх з Днем вишиванки, наголосивши, що національний одяг – це не просто культурна традиція, а наш історичний код, і подякувала Збройним силам, завдяки яким маємо можливість відзначити цей особливий день.

– Сьогодні наш народ захищає не лише фізичні кордони України, а й духовно-культурні. Вишиванка є духовною бронею українців. Вишита сорочка була, є та буде символом нашої ідентичності, віри, надії, любові, боротьби, а головне – Перемоги, – зазначила Г. Білецька.

В цей день кожен учасник заходу запалив в серці свічу пам’яті згадавши всіх, хто загинув від рук російського агресора в хвилині мовчання.

По завершенні заходу присутні долучитися до створення патріотичної вишиванки.