Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

16 Травень 2024

День вишиванки – день незламності українського духу!

Я вишию красиву вишиванку-

В якій життя минулих поколінь…

Де спів птахів… тумани на світанку…

…І там любов веде у далечінь…

Я вишию красиву вишиванку

На білосніжному, лляному полотні,

І одягну її одного ранку –

На Перемогу нашу у війні…

Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. У 2024 році це – 16 травня.

День вишиванки – справжнє народне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та вшанування етнічного вишитого українського одягу. Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. 

Вишиванка – це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури нашого народу. Українська вишита сорочка втілює в собі одну з основних функцій, якої дотримувалися з давніх часів, – бути оберегом, а вишиванка – це не тільки символ краси, молодості, наслідування, а й наш генетичний код.

Особливого значення День вишиванки має зараз – під час російсько-української війни, коли держава-агресор хоче знищити українців, а наші Герої-захисники змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї ціною власного життя.

Тож нехай українська вишиванка зігріває душі українців, захищає і надає сил та наснаги нашим воїнам у захисті Батьківщини, стане символом незламності українського духу та заявою на весь світ про те, що ми – вільний народ.

Пам’ятаймо та примножуймо добрі традиції, передаваймо їх нашим нащадкам. Шануймо історію України, зберігаймо її духовні цінності, вдягаючи вишиванку не тільки на свята, але й у будні.

З повагою

міський голова                                             Галина БІЛЕЦЬКА