Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

20 Лютий 2024

День Героїв Небесної Сотні

11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день – «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого.

Революція гідності або ж Євромайдан проходила з листопада 2013 по лютий 2014. Чому ж днем пам’яті героїв Небесної Сотні стало 20 лютого? Бо саме у цей день силові структури вперше відкрито стали застосовувати справжню зброю проти учасників революції, підступно вбивати людей, не даючи їм жодного шансу.

Саме з цієї нагоди у міському Будинку культури відбувся тематичний захід “Небесна Сотня – перші Герої російсько-Української війни”, приурочений Дню вшанування Героїв Небесної Сотні.

Із словом до присутніх звернулася міський голова Галина БІЛЕЦЬКА. Вона поділилася щемливими до болю спогадами про ті буремні події та згадала жителів нашої громади, які були учасниками Революції гідності.

«У цей день ми згадуємо та вшановуємо сміливість, жертовність та патріотизм Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за майбутнє України. Їхня відвага та непохитна віра в краще завтра нашої країни залишається прикладом для нас у боротьбі проти російської агресії. Десять років тому під час Революції Гідності мирні протестувальники, озброєні лише щирою вірою у краще майбутнє, загинули від рук жорстокого режиму. Небесна Сотня стала символом єднання українців, їхньої стійкості та самовідданості. Їхня самопожертва надихнула українців на боротьбу за свою свободу і незалежність, яка триває й досі.

Сьогодні ми знову боремося за те, за що загинули Герої Небесної Сотні – за вільну, демократичну та європейську Україну. Ми пам’ятаємо про їхній подвиг і віримо, що їхня жертва не буде марною.», – зазначила у своєму зверненні Галина Іванівна.

Присутні на заході хвилиною мовчання віддали шану патріотизму і мужності всіх Героїв, які у всі часи гинули в боротьбі з ворогом.

Благочинний Андрушівського округу Православної церкви України митрофорний протоієрей отець Микола відслужив Літію за душами невинно убієнних Героїв.

Зворушливо і проникливо звучали вірші та пісні про Героїв Небесної Сотні, про тих, хто вийшов на Майдан та про тих, хто загинув, захищаючи рідну землю.

Знову від нас пішли найкращі, ті, для кого «справедливість», «гідність», «свобода» були не просто словами, а сенсом їх життя. Але ми вистоїмо й переможемо, бо за нами правда, сила і воля.

Слава Україні! Героям Слава!