Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

22 Січень 2024

Українці – ми єдина сім’я

Цього року Україна відзначає 105-ту річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що унормував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України.

Але і нині, як і 105 років тому, Україна змушена збройно захищати власний цивілізаційний вибір і державний суверенітет від російського агресора. Сучасні українські герої воюють сьогодні на Сході не за повернення окремих територій, а за незалежність всієї України.

З цієї нагоди, 22 січня 2024 р., відбулися урочистості з відзначення Дня Соборності України. У заході взяли участь керівництво та працівники міської ради, представники організацій, учні та громадськість міста.

Імпровізована колона урочистою ходою рушила від міської ради до Гражди Пам’яті, де поклавши квіти, вшанували пам’ять наших земляків – полеглих воїнів АТО.

Потім учасники заходу вирушили до пам’ятника Т. Г. Шевченку.

Після урочистого виконання Гімну України, з привітальним словом до присутніх звернулася Андрушівський міський голова Галина Іванівна Білецька. Вона зазначила, що ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. Нині, коли ворог знову прагне знищити українську державність і окупувати нашу землю, соборність є передумовою успіху нашого опору зовнішній агресії. Віримо, що територіальна цілісність України, за яку віддали життя тисячі незламних борців в різні часи і продовжують сьогодні відстоювати наші бійці, залишиться непорушною. Жодна сила не зламає сильну духом націю, ми подолаємо всі складнощі та збудуємо сильну  країну.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх полеглих за волю та Незалежність України, а також всіх тих, хто століттями виборював українську соборність. Також поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, адже Акт Злуки – споконвічна мрія про незалежну, соборну, національну державу як Великого Кобзаря, так і усього українського народу.

Як символ єднання, учасники заходу утворили живий ланцюг єдності.

Завершилися урочистості покладанням квітів до пам’ятника захисникам України та Алеї Героїв.