Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

28 Вересень 2023

За пропозицію неправомірної вигоди поліцейським чоловіка притягнуто до кримінальної відповідальності

Бердичівською окружною прокуратурою погоджено повідомлення про підозру у вчиненні мешканцем міста Коростишів злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Так, перебуваючи на чергуванні, працівники патрульної поліції, зупинили підозрюваного за порушення правил дорожнього руху. При цьому виявили, що останній перебував за кермом автомобіля, маючи виражені ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік погодився та пройшов огляд на стан сп`яніння за допомогою приладу “Драгер”. Результат огляду склав 0,73 проміле.

В подальшому, з метою уникнення адміністративної відповідальності  за вчинення адміністративного правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), водій за нескладання відносно нього протоколу про адміністративне правопорушення запропонував та, у подальшому, надав поліцейським 5000 гривень хабара.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Бердичівська окружна прокуратура