Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

19 Липень 2023

Нарада з директорами закладів дошкільної, закладів загальної середньої та позашкільної освіти

У вівторок,18 липня, відбулася нарада міського голови Галини Білецької з директорами закладів дошкільної, закладів загальної середньої та позашкільної освіти Андрушівської міської ради, присвячена питанню функціонування освітніх закладів. Також були запрошені Радчук Ірина Юріївна – заступник начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бердичівського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та Кобилинський Микола Вікторович – начальник відділу цивільного захисту Бердичівського РУ ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Відкриваючи нараду, міський голова зазначила, що до початку нового навчального року залишилося трохи більше, ніж місяць. Тому надзвичайно важливо, щоб усі заклади освіти нашої громади були готові приймати дітей, забезпечивши їм безпечні умови навчання. У першу чергу це стосується наявності укриттів, протипожежного та санітарного стану. Саме безпека найменших жителів громади, наголосила голова, сьогодні є питанням номер один для всіх органів влади.

Про стан захисних споруд (найпростіших укриттів) та протипожежний стан закладів освіти територіальних громад Бердичівського району доповів Кобилинський Микола Вікторович – начальник відділу цивільного захисту Бердичівського РУ ГУ ДСНС України у Житомирській області. Він окреслив основні недоліки, з якими стикаються працівники ДСНС під час перевірки закладів загальної середньої освіти та дошкільних закладів. Також Микола Кобилинський акцентував увагу на утриманні у належному стані укриттів та забезпечення їх доступності для учасників освітнього процесу і розповів про основні вимоги, яким мають відповідати найпростіші укриття відповідно до вимог чинного законодавства.

Заступник начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бердичівського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області – Ірина Радчук детально зупинилася на санітарних вимогах, що мають дотримуватися у школах та дитячих садочках нашої громади.

Про фінансове забезпечення освітніх закладів розповіла начальник управління фінансів Суботенко Н.О.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту – Світлана Рудюк надала роз’яснення щодо нових нормативних документів Міністерства освіти і науки в галузі « Освіта».

Директори закладів освіти мали можливість задати представникам контролюючих органів ті питання, які їх хвилюють найбільше та отримати відповідні роз’яснення.

Підсумовуючи результати наради, Галина Білецька закликала присутніх відповідально поставитися до початку нового 2023-2024 навчального року, усунути недоліки, виявлені під час перевірок, та дати можливість своїм школам і садочкам приймати дітей. Міський голова зазначила, що жоден заклад освіти не розпочне свою діяльність, якщо він не має власного укриття або укриття поблизу, чи воно знаходиться у незадовільному стані.