Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

04 Липень 2023

Як не стати жертвами шахрайств

▪✔Одним із найпоширеніших видів шахрайства в інтернеті є фішинг. За допомогою фішингових ресурсів шахраї отримують дані банківських карток. Такі відомості вони можуть використати для привласнення грошей або продавати їх іншим шахраям.

#шахрайство

✔Фішингові сайти можуть повністю копіювати дизайн маркетплейсів, банків, платформ оголошень, сервісів обміну валют, служб доставки тощо.

▪✔Дотримуйтеся базових рекомендацій, аби не потрапити на гачок інтернет-аферистів:

– не переходьте за підозрілими посиланнями та на сторонні ресурси;

– за жодних обставин не надсилайте ваші облікові або інші конфіденційні дані, зокрема дані банківських карток та рахунків;

– не переходьте за посиланнями у додатках та іграх, там можуть ховатися фішингові сайти.

▪✔Кіберполіція закликає громадян бути пильними та радить:

– отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Зверніть увагу, що офіційні сторінки державних органів, благодійних організацій, банківських структур у меседжерах та соціальних мережах мають бути верифікованими (містити позначку ✔️).

– не переходити за сумнівними гіперпосиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах;

– уважно перевіряти URL-адресу сайту, один непомітний символ може означати, що ви потрапили на фішинговий ресурс;

– у разі підозри шахрайських дій – негайно повідомити правоохоронним органам та звернутися до банку для блокування картки.

▪✔Будьте обережні!