Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

26 Квітень 2023

Нарада-семінар з пасічниками громади

26 квітня 2023 року в залі засідань міської ради відбулась нарада-семінар з пасічниками громади, на якій було розглянуто ряд питань пов’язаних з бджільництвом.

З порядком реєстрації пасіки та видачею ветеринарно-санітарного паспорту ознайомив головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Бердичівського районного управління Головного управління Держпродслужби в Житомирській області Олександр ТАРАСОВ. Він акцентував увагу на тому, що на сьогодні процедура отримання ветеринарно-санітарного паспорту безкоштовна. Крім того наголосив про обов’язковість реєстрації пасіки в міській раді. Це в подальшому забезпечить  правовий захист при потраві бджіл. Також розповів про алгоритм дій пасічників при потраві бджіл пестицидами.

Завідувач Андрушівським відділом – лікар ветеринарної медицини Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Валентина ЯСТРЕМСЬКА повідомила про обов’язковий перелік досліджень на пасіці та озвучила плату за надані послуги. До 15 травня пасічники можуть направити зразки на дослідження безоплатно.

В ході наради пасічники задавали ряд питань. Також бджолярі громади  звернулись до міської ради з проханням підготувати звернення до  Житомирської обласної ради щодо відновлення виплати дотації на утримання бджіл з обласного бюджету.