Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

15 Березень 2023

ВАКЦИНАЦІЇ  ДОПОМАГАТИМЕ  АВТОБУС

Вже зовсім скоро у  різні села та селища об’єднаних територіальних громад  Житомирської області приїздитимуть мобільні  бригади з вакцинації – аби проводити на місцях щеплення населення від інфекційних захворювань.  Доставка цих бригад за призначенням покращиться завдяки спеціальному автобусу, отриманому Державною установою  «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»  від Міністерства охорони здоров’я.  Його було передано представництвом Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні за підтримки Європейського Союзу.

Загалом в рамках цього проекту Україна отримала  таких комфортабельних  сучасних  59 автобусів.  Вони перевозитимуть  мобільні виїзні команди фахівців-медиків, котрі їздитимуть  для здійснення вакцинації проти інфекційних захворювань (зокрема  – COVID-19, кору та дифтерії).

 Завдяки отриманню такого транспорту робота мобільних бригад у справі вакцинації населення отримає нову якість  – і  допоможе краще обслуговувати населення в найвіддаленіших куточках Житомирської області.

Вже незабаром автобус  з командою спеціалістів почне здійснювати виїзди у об’єднані територіальні громади Житомирщини –  для  проведення щеплень серед населення.   Особливу увагу буде приділено вимушено переміщеним особам, а також вразливим категоріям: особам  похилого віку та людям з хронічними захворюваннями.

Завдяки підтримці ВООЗ у партнерстві з ЄС та USAID з квітня по грудень 2022 року послугами з виїзної імунізації  було охоплено до 400 000 людей, які проживають  у 1500-х  населених пунктів  восьми областей України.

Відділ комунікації, організаційної та  інформаційно-роз’яснювальної роботи  ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України».