Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

28 Вересень 2022

Нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств

28.09.2022р. в залі засідань міської ради відбулась нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств.

Міський голова Галина БІЛЕЦЬКА у вступному слові подякувала аграріям за згуртованість, за те що знайшли сили і можливості засіяти поля та виростити врожай, в непростих погодних умовах продовжувати жнива.

Стан сплати єдиного податку з сільськогосподарських товаровиробників та орендної плати за землю в умовах воєнного стану аналізував начальник відділу доходів управління фінансів міської ради Олег ЗУБРИЦЬКИЙ. Він наголосив на необхідності у своєчасній та в повній мірі сплаті податків і зборів, адже станом на 01.09.2022 року недоїмка по платежах до місцевого бюджету становить понад 4,4 млн.грн.

Начальник Андрушівської ДПІ ГУ ДПС в Житомирській області Сергій КЛІМЧУК наголосив, що наша громада не входить в зону бойових дій згідно Постанови КМУ, а тому нарахування податків та штрафних санкцій поновлюється.

Про стан виконання Угод соціального партнерства аграріїв з міською радою доповів начальник відділу економічного розвитку та інвестицій міської ради Михайло ЛЯШУК . Він висловив подяку за співпрацю в такий важкий час, як для громади так і для аграріїв, адже 70% загальної частки Угод виконано. Найкраще спрацювали СФГ «Ткаченки» та «Демитра», ТОВ «УКР-АГРО РТ», ПП «Імпак», ПОСП «Надія», ТОВ «Яромир», АТ «Андрушівське», ДП «Оранта» НВМП «Антарія», СФГ «Явір», СНК «Селена+», СФГ «Шевченківське», СФГ «МАВ». На жаль, не в повній мірі виконали договірні зобов’язання ТОВ «Хортиця нова», ТОВ «Агро Андрушівка», Державна сортодослідна станція, ПСП «Сокільча», СФГ «Січ», ФГ «Адамовича» та інші фермерські господарства.

Також Михайло ЛЯШУК ознайомив присутніх з можливістю отримання усіх видів підтримки для аграріїв, як за кошти державного бюджету, так і у вигляді міжнародних грантів або технічної допомоги через автоматизовану електронну систему Державний аграрний реєстр.

Начальник відділу земельних відносин та екології міської ради Наталія БАЙБУЛА зупинилась на питанні використання землі під господарськими будівлями та дворами, а також про використання землі під проектними польовими дорогами. Акцентувала увагу: якщо землі під господарськими
дворами оформлено ПП «Імпак», ТОВ «УКР-АГРО РТ», ТОВ «Агро Андрушівка», ДП «Оранта» НВМП «Антарія» або в стадії оформлення більшістю господарств, то на польові дороги пропозиції надійшли тільки від ТОВ «УКР-АГРО РТ» та ТОВ «Хортиця нова».

По завершенні наради міський голова подякувала всім аграріям за співпрацю та намітила шляхи спільного вирішення питань соціального та економічного розвитку громади.