Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

09 Вересень 2022

“Золота година”

«Що ти можеш зробити за годину? Можливо, доручення, стоячи в пробці, заміна масла. Якщо подумати, година – це мало. Шістдесят хвилин три тисячі шістсот секунд. Це все.

Але в медицині година – це часто все. Ми називаємо це золотою годиною. Це чарівне вікно часу, яке може визначити, чи буде пацієнт жити, чи помре. Одна година, лише одна година може змінити все назавжди. Одна година може врятувати ваше життя…»

Щорічно, починаючи з 2000 року, у другу суботу вересня в багатьох країнах відзначається Всесвітній день надання першої медичної допомоги.

Між життям та смертю «золотий час», це час, протягом якого надана медична допомога особливо ефективна: знижує ризик ускладнень після травм  та поранень.

Лікарі, фахівці з невідкладних станів, фельдшера, парамедики,  технічні та профільні спеціалісти — справжні герої, щоденно рятують життя українців від початку війни.

Медики-волонтери рятують воїнів на полі бою, маючи «платинові хвилини» для порятунку. Багато хто з них був в окупації, де продовжував працювати без світла, води, інструментів, просто руками.

І коли ти виносиш їх на собі, госпітальєрко,

і відбиваєш їхнє життя в їхньої смерті,

смерть говорить – зі мною завжди нелегко,

ті, що мають зі мною справу, рідко бувають відверті.

Нехай кожне врятоване життя примножує ваші роки і наближає ПЕРЕМОГУ України!