Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

22 Червень 2022

22 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ СКОРБОТИ ТА ВШАНУВАННЯ ПАМ`ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ

Для України Друга світова війна — національна трагедія: українці позбавлені власної державності, змушені  воювати за чужі імперські інтереси. В лавах Радянської армії було понад 6 мільйонів українців та понад 100 тисяч воїнів УПА. Війна забрала життя кожного п`ятого українця.   Наші громадяни стали свідками руйнівної «сили» обох тоталітарних режимів.

Голокост, розстріли мирного населення, спалення сіл – злочини нацистів на окупованих територіях. Розстріли політичних в`язнів у Західній Україні в червні-липні 1941 року, знищення центру Києва восени 1941 року, підрив Дніпрогесу і знищення в Одесі поранених червоноармійців, скинутих у море разом із санітарними машинами – злочини комуністичного режиму на нашій землі.

Безповоротні втрати України склали 8-10 мільйонів осіб, до 5 мільйонів жителів евакуйовані або примусово вивезені до росіїї та Німеччини.

В минулому році на своїй сторінці у Фейсбуці Президент України Володимир Зеленський писав: « Згадуємо кожного, хто загинув у Другій світовій війні,- військових і цивільних, чоловіків і жінок, людей похилого віку й дітей. З глибокою шаною до пам`яті минулих поколінь. З непохитною вірою в мир для наступних поколінь.»

Кажуть, що історія розвивається циклічно, по спіралі… ХХ1 століття… 24 лютого 2022 року під ранок українці почули вибухи авіабомб, побачили спалахи ракет. Невже знову ?! ТАК! ЦЕ ВІЙНА!  Несправедлива, жорстока, війна з тими, хто 81 рік тому був з нами в окопах, святкував Перемогу.

 Сьогодні ми по різні сторони. Ми- на стороні свободи, світла, людяності.

                   Ми воїни. Не ледарі. Не лежні.

                   І наше діло праведне й святе.

                   Бо хто за що, а ми за незалежність.

                   Отож нам так і важко через те.

                                                         Ліна Костенко.