Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

09 Квітень 2022

Мобілізація в Україні

24 лютого Російська Федерація здійснила відкриту агресію проти України. Указом Президента України №69/2022 було оголошено загальну мобілізацію.

Хочу нагадати, що захист Вітчизни є конституційним обов’язком кожного громадянина і це справа всього народу. Внести свій вклад щодо збереження територіальної цілісності держави та мирного життя народу України є справою честі і обов’язком кожного громадянина.

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України починаючи з 24 лютого 2022 року на підставі Указу Президента України №69/2022 “Про загальну мобілізацію” в державі оголошено та проводиться загальна мобілізація протягом 90 діб.

Керуючись Указом Президента України «Про оголошення загальної мобілізації», відповідно до Законів України «Про військовий обов’язок та військову службу» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» проводиться призов військовозобов’язаних, резервістів та залучення транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань України.

У першу чергу комплектування бойових військових частин проводиться за рахунок резервістів, колишніх учасників АТО і ООС, з поступовим нарощування чисельності підрозділів за рахунок вже відслуживших військовослужбовців та військовозобов’язаних.

Мобілізованих, які не проходили військової служби на першому етапі направляють для здійснення відповідної фахової підготовки до навчальних центрів (навчальних закладів), після завершення якої, вони вибувають для комплектування підрозділів, що ведуть бойові дії.

У зв’язку з активними бойовими діями з боку окупанта сотні тисяч переселенців (частина з них – військовозобов’язані призовного віку 18-60 років) змушені були рятувати свої сім’ї та переміщатись в безпечні місця.

Чоловіки призовного віку зобов’язані стати на військовій облік у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (комісаріат)  за місцем тимчасового проживання та відповідно до загальної мобілізації вони мають бути призвані до війська.

Під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки .

Громадянам, які перебувають на військовому обліку, з моменту оголошення мобілізації забороняється зміна місця проживання без дозволу посадової особи, територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

За консультацією та отримання більш детальної інформації зверайтеся до першого відділу Бердичівського РТЦК та СП за телефоном (04136) 2-12-81 або за адресою м. Андрушівка, вул. Шкільна 10.