Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

25 Березень 2022

Шановні мешканці Андрушівської громади

Останнім часом почастішали випадки пожеж внаслідок самовільного спалювання сухої рослинності та сміття.

Люди! Схаменіться! Невже це важливіше за власне життя?

Невже так важко прислухатися до вимог законодавства та ДСНС?

Не будьте безголовим стадом! Такі вчинки зі сторони не зовсім свідомих громадян завдають непоправної шкоди — не лише навколишньому середовищу, а й суспільству загалом.

В країні ВІЙНА! І кожен, хто буде палити траву чи бурʼян в період воєнного стану буде прирівнюватися до диверсантів та мародерів.

Чому палити траву не варто:

  • 1 тонна тліючого листя виділяє до 30 кг чадного газу;
  • до складу диму від спаленого листя входить: пил, оксиди азоту (NO), важкі метали, канцерогенні сполуки бензопіренів та чадний газ (CO);
  • забруднене повітря провокує хвороби серцево-судимнної системи;
  • викиди у повітря, які утворюються під час спалення опалого листя, у 350 разів шкідливіші за куріння сигарет;
  • коли ми спалюємо опале листя, і якщо воно вологе, воно димить, це-чадний газ,  це канцероген, який провокує онкологічні захворювання.

Не паліть бур’яни. Компостуйте. Не знищуйте те, за що зараз борються наші ЗАХИСНИКИ!

Шановні громадяни, дотримуйтесь правил пожежної безпеки та правил благоустрою, будьте обережними, не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!

Не кидайте непогашені сірники або цигарки. Не залишайте непогашеного вогнища.

Якщо ви помітили пожежу, що починається, намагайтеся загасити її самі підручними засобами. Якщо ви не можете погасити пожежу самотужки, терміново зателефонуйте в оперативно-рятувальну службу за номером “101”

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3060 до 6120 грн.

Крім того, в громаді діють правила благоустрою згідно яких спалювання побутових відходів заборонено.