Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

01 Лютий 2022

Затверджена Програма соціальної підтримки учасників АТО/ООС, родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та героїв Небесної Сотні на 2022 рік.

Рішенням сімнадцятої сесії Андрушівської міської ради восьмого скликання   від 28.01.2022 затверджена Програма соціальної підтримки учасників АТО/ООС, родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та героїв Небесної Сотні на 2022 рік.

Дану програму розроблено на виконання завдань визначених Указом Президента України від 18.03.2015 р. № 150 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників АТО» та рішення 8 сесії Житомирської обласної ради від 16 грудня 2021 року № 311 «Про програму соціального захисту населення Житомирської області на 2022 рік».

Програмою передбачені такі заходи, як стоматологічне (хірургічне, терапевтичне, ортопедичне) лікування учасників АТО/ООС, Революції гідності та члені сімей загиблих учасників АТО/ООС. Обсяги фінансування передбачені у межах фінансових можливостей на умовах співфінансування 50% за рахунок коштів обласного бюджету та 50% за рахунок коштів міського бюджету.

Порядок використання коштів на проведення стоматологічного (хірургічного, терапевтичного, ортопедичного) лікування учасників АТО/ООС, Революції Гідності та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС визначається відповідно до Порядку використання коштів на надання грошової допомоги для стоматологічного (хірургічного, терапевтичного та ортопедичного ) та  санаторно – курортного   лікування учасників АТО/ООС, Революції Гідності, родин  загиблих, померлих, зниклих безвісти  учасників АТО/ООС, затвердженого рішенням 8  сесії 8 скликання Житомирської обласної ради від 16.12.21 №311.

Для отримання грошової допомоги учасників АТО/ООС, Революції Гідності та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС  можуть звернутися до відповідної профільної комісії в облдержадміністрації з пакетом документів:

  • копії сторінок паспорта з даними про прізвище, ім’я, по-батькові, назву уповноваженого органу, що його видав, та дату видачі документу;
  • копія довідки про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного  номеру облікової картки платника податків і мають відмітку в паспорті);
  • копія посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни або члена сім’ї загиблого. У разі відсутності даних посвідчень – документ, що засвідчує участь у антитерористичній операції або операції об’єднаних сил;
  • для стоматологічного лікування – направлення комунальних закладів охорони здоров’я за місцем проживання, медичних санітарних частин військових формувань.

Профільною комісією, згідно з результатами розгляду наданого пакету документів та проведеного обстеження, пацієнту видається направлення до профільного закладу з рекомендованим планом стоматологічного лікування.

Окрім того,  програмою передбачена виплата одноразової адресної грошової допомоги у разі загибелі або смерті, зникнення безвісти учасників АТО/ООС, Героїв Небесної Сотні особам, яким встановлено статус члена сім’ї загиблого.