Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

04 Січень 2022

Мікропланування кампанії з імунізації

В Україні знову виявлено спалах поліомієліту через низький рівень охоплення щепленнями.  У відповідь на спалах поліомієліту серед дитячого населення віком від 6-ти місяців до 6-ти років (діти 2021-2016р.н.) розпочато мікропланування кампанії з імунізації у відповідь на спалах поліомієліту.

Вакцинальна кампанія буде проведена у 3 раунди:

  • 1-й раунд – щеплення на ІПВ (діти до 6-ти місяців);
  • 2-й та 3-й раунди – щеплення ОПВ (підлягає вся цільова група від 6-ти місяців до 6-ти років).
  • 2-й та 3-й раунди будуть проводитися в межах березня-червня 2022 року.

Нагадуємо, поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання, яке характеризується ураженням центральної нервової системи та виникненням паралічу, що може призвести до смерті. Поліовірус поширюється від людини до людини  через фекалії та слину, найчастіше через брудні руки, інфіковану їжу та воду.

Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована дитина і дорослий.

Поліомієліт неможливо вилікувати. Вакцинація – єдина можливість вберегтися від ускладнень цієї смертельно-небезпечної хвороби. Захистити дитину від поліомієліту можна лише одним способом – вакцинувати її.