Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

22 Грудень 2021

Щодо сприяння реалізації місцевих проектів з енергомодернізації в рамках Програми «ЕНЕРГОДІМ»

З метою забезпечення  стимулювання локальної економіки, покращення умов проживання громадян Андрушівської територіальної громади,  що живуть у багатоквартирних будинках, а також забезпечення економії енергетичних ресурсів та зменшення платежів за житлово-комунальні послуги, державна установа «Фонд енергоефективності» реалізує програму «ЕНЕРГОДІМ», що передбачає надання фінансової підтримки об’єднанням  співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Фонд створено Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону України «Про фонд енергоефективності», діяльність якого спрямована  на підтримку ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання  і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі.

Мета програми-стимулювати створення ОСББ та відшкодувати частину витрат ОСББ на енергомодернізацію житла.

Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень  з енергоефективності будівель, з врахуванням  кращих європейських практик. А це означає, що співвласники багатоповерхівок можуть отримувати компенсацію від Фонду для реалізації проектів з термомодернізації будинків . В результаті їх реалізації, співвласники таких будівель зможуть не лише заощаджувати  кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості свого життя.

Виконання Програми «ЕНЕРГОДІМ» дозволяє покращити стан житлового фонду та якість проживання громадян, активізувати жителів до вирішення власних потреб, а також може сприяти організації ефективного управління у сфері надання житлово-комунальних послуг.