Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

18 Листопад 2021

Про ситуацію з забезпеченням киснем КНП «Андрушівська міська лікарня» Андрушівської міської ради

Розпорядженням Керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) від 19.10.2021 року № 70 КНП «Андрушівська міська лікарня» Андрушівської міської ради включена до переліку закладів охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. В міській лікарні було виділено для хворих на COVID-19 70 ліжок з підведеним киснем, створений двотижневий запас медичного кисню, засобів індивідуального захисту, лікарських засобів і медичних виробів.

Станом на 28.10.2021р. в закладі, як і по всій країні, склалася критична ситуація з забезпеченням медичним киснем для надання медичної допомоги пацієнтам/хворим з гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, у зв’язку з відсутністю постачання медичного кисню підприємством, з яким було укладено договір ще на початку року.

За ініціативи міського голови була проведена термінова нарада за участю т.в.о. директора закладу, на якій було прийнято рішення звернутися до Житомирської обласної державної адміністрації, департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА, Бердичівської районної державної адміністрації, Бердичівської районної ради, керівників ОТГ області, жителі яких перебували на лікуванні в міській лікарні, з проханням сприяти вирішенню питання забезпечення медичним киснем. Міський голова особисто звернулася до підприємців району, депутатів міської ради, всіх небайдужих допомогти у вирішенні цього життєвонеобхідного питання.

Також міським головою було ініційовано розпочати роботу по встановленню кисневої станції для КНП «Андрушівська міська лікарня» Андрушівської міської ради. Вже 29.10.2021 року рішенням 13 сесії Андрушівської міської ради восьмого скликання № 4 було надано дозвіл на виготовлення проєктно-кошторисної документації на встановлення кисневої станції для КНП «Андрушівська міська лікарня» Андрушівської міської ради. 11.11.2021 року лікарнею оголошено тендер на виготовлення даної проєктно-кошторисної документації. За інформацією департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА – направлено заявку до Міністерства охорони здоров’я України щодо потреби кисневих станцій для закладів охорони здоров’я області, які надають стаціонарну медичну допомогу  пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, в т.ч. для КНП «Андрушівська міська лікарня».

Разом з тим, 29.10.2021 року міською лікарнею було оголошено тендер на закупівлю кисню медичного газоподібного в балонах. На 09.11.2021 ніхто з постачальників не вийшов на торги, після чого закупівлю було оголошено повторно, і яка знову не відбулась. 17.11.2021 року було укладено прямі договори з постачальником кисню.

Протягом цих всіх важких днів на стаціонарному лікуванні перебувало в окремі дні до 56 хворих, понад 90% яких потребувало кисневої підтримки.  99 % пацієнтів, хворих на Covid-19, не вакциновані. Найважчі хворі споживали 20 л кисню на годину. У найкритичніші дні нових хворих перенаправляли до інших лікувальних закладів. Середня добова потреба в медичному кисні становить до 700 л (18 балонів).

Дякуючи всім небайдужим – наша лікарня продовжує надавати медичну допомогу хворим з гострою респіраторною хворобою  COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Бажаємо всім здоров’я!