Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

02 Листопад 2021

Про стан теплопостачання навчальних закладів громади

З 1.11.2021р. розпочали навчання 14 закладів загальної середньої освіти.

Сьогодні Андрушівська міська територіальна громада знаходиться у надзвичайній ситуації, адже у всіх бюджетних установах України розірвані договори, що були укладені на початку року на постачання газу у зв’язку з суттєвим зростанням його вартості, а саме очікувана ціна закупівлі газу на тендерних процедурах виросла з 10 тис. грн до 41 тис. грн/тис куб м. Таким чином ціна у чотири рази перевищила ціну закладену у кошторисах витрат бюджетних установ.

У зв’язку з тим, що перед початком опалювального сезону постачальники, які раніше на тендерних торгах перемогли і уклали договори на 2021 рік за ціною 10 грн\куб. відмовилися від постачання газу до бюджетних установ, без тепла залишилися бюджетні установи, заклади охорони здоров’я, школи і дитсадки.

Відповідно до Меморандуму підписаним між Кабінетом міністрів України та НАК “Нафтогаз України” на постачання природного газу бюджетним установам міська рада оформила та надіслала пакети договірних документів, провели відповідні процедури в системі “Прозоро” та до цього часу очікуємо підписання договорів на постачання газу.

Відповідно до розпорядження міського голови та рішення виконавчого комітету вчасно розпочали  опалювальний сезон у жовтні  на альтернативних видах палива 7 котелень закладів загальної середньої та 8 закладів дошкільної освіти в Міньківцях, Малій П’ятигірці, Зарубинцях, Павелках Яроповичах, Андрушівському ліцеї № 1 та № 2,  дитячих садочках “Дюймовочка”, “Малятко” в м. Андрушівка, “Журавлик” с. Антопіль, комунальних позашкільних закладах освіти “Станція юних техніків”, “Будинок (міському центрі) дитячої творчості”, школі мистецтв та міській бібліотеці.

У зв’язку із зазначеними проблемами постачання природного газу бюджетним установам  розпочнеться тільки після підписання та оприлюднення договорів постачання природного газу.

29 жовтня 2021 року відбулося засідання  міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглядалися питання встановлення режиму роботи у закладах загальної середньої освіти в умовах відсутності  опалення. Вирішено встановити у  закладах  освіти, які працюють на газу Антопільська, Мостівська, Андрушівська гімназії та Бровківський, Гальчинський, Городківський, Нехворощанський ліцеї тривалість безперервної навчальної діяльності учнів в закладах загальної середньої освіти 30 хв., тривалість перерв між уроками до 10 хв .

Відділ освіти, молоді та спорту Андрушівської міської ради