Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

06 Жовтень 2021

Перше засідання робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Андрушівської міської територіальної громади

6 жовтня у приміщенні Андрушівської міської ради пройшло перше засідання робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Андрушівської міської територіальної громади на період до 2027 року.

У засіданні взяли участь керівництво та депутати міської ради, керівники відділів міської ради, старости сіл, представники бізнесу та громадські активісти.

Міський голова Галина БІЛЕЦЬКА на початку засідання зазначила, що одним із актуальних питань, які підлягають вирішенню є розробка Стратегії розвитку Андрушівської міської територіальної громади. Адже Стратегія громади – це основний документ з розвитку та зростання територій. Цей документ є ключовим у роботі з наповнення бюджету та залучення інвесторів. Крім того, стратегічне планування включає в себе аналіз всіх наявних в громаді ресурсів та формує алгоритми їх використання та розвитку.

Таке довгострокове планування визначить, звідки взяти ресурси для досягнення цілей і як їх розподілити. Основна перевага громади, яка має стратегію розвитку, в тому, що вона знає, чого хоче досягнути, що для цього треба зробити, коли і якими силами.

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій міської ради Михайло ЛЯШУК ознайомив присутніх із нормативним забезпеченням планування місцевого розвитку в Україні, з основними аспектами розробки Стратегії розвитку громади, послідовністю етапів процесу планування, а також питаннями щодо організації процесу збору даних та проведення соціально-економічного аналізу стану громади, проведення опитування підприємців та мешканців громади.

У ході роботи було обговорено план заходів та строки написання Стратегії, суть планування та функції робочої групи. Під час засідання присутні мали змогу ставити запитання та висловити власну думку. Андрушівська міська рада запрошує усіх жителів громади долучитися до розробки важливого документу, який стане визначальним для подальшого перспективного розвитку нашої громади.