Тестова версія!
Увага! Веб-сайт працює в тестовому режимі. Деякі файли можуть бути тимчасово недоступні. Дана сторінка є неточною копією текстового документу рішення з можливими змінами форматування. Для перегляду точної копії, звертайтесь до оригіналу файлу, доступного для завантаження.

Андрушівська міська рада

(веб-сайт в розробці)

08 Вересень 2021

Спільна нарада щодо погашення недоїмки по платі за землю

Відбулася спільна робоча нарада начальника Андрушівської ДПІ Сергія КЛІМЧУКА, секретаря Андрушівської міської ради Ольги ПРОКОПЕНКО, заступника міського голови Володимира ГОРКУНА та головного спеціаліста відділу економічного розвитку та інвестицій Наталії ЛИСЮК щодо зменшення заборгованості із земельного податку, орендної плати та податку на нерухоме майно.

Відповідно до пп. 266.7.3 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:

  • об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;
  • розміру загальної площі об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;
  • права на користування пільгою із сплати податку.

Водночас, систематична несплата (два і більше несплачених по строку платежів) земельного податку та/або орендної плати за землю є підставою для вилучення органами місцевого самоврядування земельної ділянки без згоди землекористувача (ст. 141 Земельного кодексу України).

Також міська рада повідомляє, що у разі несплати податкового боргу по зазначеним вище податкам боржники будуть опубліковані на сайті громади, засобах масової інформації та соціальних мережах.